29 juni 2007

En liten seger


Pånyttfödd efter gårdagens vidriga, skolösa fjäskanden vid moskén i Washington uttryckte president Bush sin besvikelse över att Senaten inte drev igenom amnesti för de olagliga invandrarna.
Det var tur att fru Bush var bortrest annars hade hon väl varit tvungen att visa sig i burqua eller sjal. Om hon överhuvud taget släppts in i byggnaden.

Den första ledtråden att förslaget var en katastrof var att det var uttänkt av senatens största frihetsmotståndare, McCain och Kennedy. Att demokratiska ledare komponerade förslaget i hemlighet och försökte tvinga igenom ett beslut innan alla fått tid att läsa hela förslaget var nästa ledtråd.

Rågen på fiaskot var president Bushs försök att pressa motståndarna att gå med på parodin.

Det är tydligt att han inte inser att han är lamslagen och genom att försöka försona sig med sina motståndare mister han det lilla politiska förtroende han hade kvar.
Hans tidigare stora tabbar gällde kampanjfinansiering, Kennedys genomgripande skolreform och införandet av ett statligt program för medicin till pensionärer. Allt detta ovanpå misskötseln av konflikten i Irak.
Genom att uttrycka sin besvikelse förolämpar han dessutom vår intelligens i följande
uttalande:

"Jag tackar senatens medlemmar och medlemmar av min administration som arbetat så hårt med förslaget till gränssäkerhet och immigrationsreformen. Jag är ledsen att höra att Senatens medlemmar inte kunde komma till en överenskommelse i morse. Laglig immigration är en viktig angelägenhet för det amerikanska folket och Kongressens misslyckande är en besvikelse. Det amerikanska folket förstår att status quo är oacceptabelt när det handlar om immigrationslagar. Många av oss arbetade hårt för att försöka komma överens- det lyckades inte."
Herr President, Senaten "misslyckades" inte. De skickade ett vidunder dit det hör hemma, på soptippen! Amerikanska folket protesterade därför att man låter bli att upprätthålla existerande lagar för att kunna genomföra en ploj som gynnar speciella intressegrupper.
Vad är det presidenten inte förstår av detta?

Även en idiot förstår att den verkliga anledningen till folkets upprördhet är att man underlåtit att upprätthålla existerande lagar. Att införa fler lagar när man vägrar att tillämpa de som redan finns är så genomskinligt att man inte ens kan lura den allra slöaste.

Mr. Bush har förlorat all den trovärdighet han hade tidigare. Det kunde bara bli värre om han övergav nationen till förmån för "The Religion of Peace". Oj, jag glömde...han är redan inne på den vägen.


2 Kommentarer:

rekordårsbarn sa...

Underbar kommentar, Berit, speciellt om Laura Bush i slöja!
Tack till dig och Knute för er
fina journalistik om just USA:s
illegala invandring. Saknar motstycke i Sverige. Erixon.com är ju odugligt och förblindat av sina barnsliga Bush- och McCain-sympatier!

Knute sa...

"Svenska medier dryper av skadeglädje över att en immigrationslag som president Bush stod bakom fallit."

Skriver Erixon.

I och för sig gör han rätt i att kritisera media för deras reflexmässiga avsky för Bush:

"I normala fall skulle svenska medier ställa upp på förslag som gör miljoner illegala invandrare lagliga."

http://www.erixon.com/2/blogg070701.htm#20

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.