03 juni 2007

Förlorarnas kontinentDen tyske sociologen Gunnar Heinsohn menar att loppet är kört för Europa:

"Det är inte konstigt, att unga, hårt arbetande människor i Frankrike och Tyskland väljer att utvandra. Inte nog med att de ska försörja sin egen åldrande befolkning. Om vi tar 100 tjugoåringar så ska de 70 fransmännen och tyskarna därutöver försörja 30 invandrare på sin egen ålder samt deras barn. Det skapar missmod hos den hemmahörande befolkningen, särskilt i Frankrike, Tyskland och Holland. Den springer sin väg.

Den anglosaxiska världen har användning av 50 miljoner välkvalificerade immigranter inom de närmaste 30-40 åren, så välkvalificerade unga från Västeuropa kommer att ha varje incitament till att resa dit i stället för att bli här och kämpa.

I de västliga länderna har man ett socialt system, som nästan inte används av den lokala befolkningen. Gentemot dem står en invandrad befolkning, vars kvinnor inte kan konkurrera med den lokala. För dem är den sociala bidragsnivån, som är för låg för danska och tyska kvinnor, särdeles attraktiv. Så vad vi ser i England, Frankrike, Tyskland och Holland är, att invandrarkvinnorna tar några lågt betalda jobb, som de supplerar med offentliga tillskott. Det ger inte någon fantastisk inkomst, men den är tillräcklig för dem. Och de skapar en karriärtyp, som bara är för flickor, och som deras döttrar för vidare.

Men sönerna har inte dessa möjligheter. De växer upp på samhällets botten, och de har inte de intellektuella färdigheter, som skall till för att förbättra deras sociala position. Det är dessa pojkar, som bränner av Paris, och som bränner av delar af Bremen. Några av dem klarar sig till universitetet, och de blir ledare för de andra – inte fattiga, men unga män med låg status, och som tror, att de är undertryckta på grund av sin muslimska tro, medan det i realiteten är själva välfärdssystemet, som har skapat denna klass av förlorare."

Intervjuare Lars Hedegaard. Hela intervjun
på danska, på engelska. Läs även här.

Jag vill tillägga att radikala islamistiska grupper har stort inflytande över immigranterna. Detta i samverkan med det passiviserande välfärdssystemet är den verkliga orsaken till att många sackar efter i utbildning och arbete. Islam förbjuder dem att delta i de otrognas samhällsliv.

Eller om det är tvärtom, att de unga männen tar islam som en förevändning för att kriga? Islamiska länder har stor mängd män mellan 15 och 30. Gunnar Heinsohn menar att det är ungdomspuckeln snarare än islam som är problemet. Jag tror han är för enögt sociologisk. Ungdomspuckeln må vara en förutsättning för våldet, men inspirationen kommer från Koranen.


Gammalt reklamplakat för invandring till Canada – hit kommer man för att arbeta.

12 Kommentarer:

Berit sa...

Kulturförändringar tar enorm tid. Jag såg det dagligen under mina år på ett indianreservat i norra Kalifornien. De indianer som hade ambitioner nog att lämna reservatet och integreras i det vanliga samhället klarade sig lika bra som vilka andra amerikaner som helst. De som stannade kvar hemföll ofta till alkohol och drogmissbruk och var allmänt olyckliga och fattiga.
Reservatbildningen är av ondo och skulle aldrig ha åstadkommits, det skedde med goda avsikter, men så som så många andra "hjälp-program" blir människor vilsna och olyckliga om de tas om hand av myndigheter.
Muslimer placerar sig själva i "reservat" och kommer därför att stå med fötterna i två olika världar och inte passa riktigt in i någon av dem.

Knute sa...

Hej, var det på Bee Mountain du bodde? Wow, jag vill också ut i världen och lämna det här reservatet. Jag kommer i tanke om Benny Andersens diktsamling "Her i reservatet" (1971), en kritisk beskrivning av det tjugonde århundradet sett från år 2071. Tomheten bakom den konventionella fasaden. Trygghetsnarkomanin.

Knute sa...

Att föra en 'stram utlänningspolitik' är uttryck för 'en främlingsfientlig människosyn'.

Klassiskt associationstrick.

A: Islam är oförenligt med demokrati!
B: Varför tycker du inte om muslimer?

http://www.uriasposten.net/?p=4597

Anonym sa...

Du glömde den viktigaste punkten när det gäller indianreservat. De tvingades in där efter en massiv slakt av de vita. Hegemonin är något vi måste bekämpa.

Berit sa...

Kapten, reservat-liknelsen var för att belysa hur galet det blir när en kultur isolerar sig från omgivningen och försöker hänga kvar i det som har varit men inte fungerar längre.
Varför indianerna hamnade i reservat är ett helt kapitel för sig.

Anonym sa...

"reservat-liknelsen var för att belysa hur galet det blir när en kultur isolerar sig från omgivningen och försöker hänga kvar i det som har varit men inte fungerar längre."

Detta är en vanlig missuppfattning bland västerlänningar . Från ett muslimskt perspektiv är islam en enorm succé. De startade som en liten sekt på arabiska halvön och har nu lagt stora delar av världen under sig. Varför skulle de ändra på en sådan vinnande strategi. Från ett imperialistiskt islamiskt perpektiv fungerar islam utmärkt.

Berit sa...

Jag kan förstå synsättet att islam är en succé ur muslimsk synvinkel. Med svärd och genom att hålla anhängarna oupplysta och i skräck har man lagt under sig stora delar av världen. Ur vetenskaplig/teknisk synvinkel är emellertid deras kultur ett enormt fiasko vilket många av dem numera börjar upptäcka.

Anonym sa...

Muhammed ligger där i sin grav och fjärrstyr oss alla, muha-ha-ha-ha!

Knute sa...

Heinsohn: "A woman in Tunisia has 1.7 children. In France she may have six because the French government pays her to have them. Of course, the money was never intended to benefit Tunisian women in particular, but French women will not touch this money, whereas the Tunisian women are only too happy to."

Anonym sa...

Avbryt detta mångkriminella samhälle som bara handlar om islam. Dom kommer från länder som ligger 1000 år efter oss. Så alltså på 1000 år har dom inte lyckats modernisera sig. Detta förklarar att mångkulturen med islam i spetsen måste omdelbart avbrytas så fort som möjligt. Börja därefter skeppa hem dessa vildar i sina hucklen som bara e ute o shoppar hela dagarna för våra skattepengar. Fängsla därefter politiker som vart ansvariga för sveriges förfall. Börja med Mona sahli. Åtala dom för landsförräderi och folkmord och efter som fått sitta i fänglese i några år med mångkulturella medfångar skall dom då placeras ut i mångkulturella bostäder o bo bland dom avskum dom släpp in i lande
t

Anonym sa...

Anonym: Vi borde skicka dig till en vindpinad ö där du får bo själv i ett helt enkulturellt land. I ett land där du kan ha dina korkade åsikter och främlingsfientligen för dig själv.

Knute sa...

Kapten Korrekt, jag tycker Anonym borde få stanna i Sverige, han var ju här först. Men faktum är att många flyttar, förra året var det rekordutvandring av etniska svenskar, och rekordinvandring av muslimer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.