16 juni 2007

Gaza är förlorat


President Abbas deklarerade en "State of emergency" i torsdags efter att Hamas paraderat fatah-anställda män på gatorna och avrättat dem inför deras hustrur och barn. De gick också in på ett sjukhus och mördade redan skadade män.

Hamas får allt det stöd de behöver från Iran och Syrien och har ingen som helst respekt för lag och ordning så det saknar egentligen praktisk betydelse att presidenten uteslöt dem ur regeringen.

Israel kommer nu att hotas av två livsfarliga falanger; Västbanken under ledning av Abbas, ( Fatah )och Gaza styrt av Hamas.

Israels militär har stängt av en 30-mile lång remsa och tänker inte tillåta att något av våldsamheterna i Gaza fortplantar sig in i södra Israel. Israel kan också stänga av både vatten och el till Gaza.

Hamas kom officiellt till makten genom allmänna val där de palestinska folket verkligen visade sin rätta natur. Hamas har aldrig försökt dölja att deras mål är att utplåna Israel. Fatah har varit lite slugare och oärligare och ljugit lite bättre.

Arafat skrev 1993 under ett kontrakt att erkänna Israels rätt att existera och bedrev därefter under fyra års tid ett av det grymmaste terrorkrigen i den arab-israeliska konflikten.

Israel drog sig fullständigt ut ur Gaza. Varje soldat, varje militär installation flyttades därifrån.
Ni tror väl inte att palestinierna började bygga sjukhus, vägar och skolor? Oh nej, så snart alla israeliska soldater var borta från området började man skjuta raketer mot civila och gräva en tunnel under gränsen för att attackera israeliska soldater och ta gisslan.

USA och Europa stöder allt detta genom att skicka ekonomiskt stöd till palestinierna. Anledningen är en irrationell skuld som resulterar i missguidad "hjälp" samt tron att om fattigt folk får det bättre så krigar de inte. Palestinska ledare, som inte har några planer på att göra livet drägligare för folket, placerar pengarna i privata bankkonton och skyller fattigdom och problem på judarna.

För 60 år sedan röstade man i UN om att lösa palestinakonflikten genom att skapa en judisk och en palestinsk stat sida vid sida. Judarna accepterade kompromissen, palestinierna gjorde inte det utan gick samman med fem andra arabiska länder i ett krig för att utplåna den judiska staten och själva lägga beslag på området.

Är det inte på tiden att vi erkänner att United Nations är en fullständigt värdelös sammanslutning.

5 Kommentarer:

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

The covenant of the Islamic Resistance Movement (Hamas) reveals its face, presents its identity, clarifies its stand, makes clear its aspiration, discusses its hopes, and calls out to help it and support it and to join its ranks, because our fight with the Jews is very extensive and very grave, and it requires all the sincere efforts. It is a step that must be followed by further steps; it is a brigade that must be reinforced by brigades upon brigades from this vast Islamic world, until the enemies are defeated and Allah's victory is revealed.
Läs mera

:

Anonym sa...

Så länge skitländer som USA och Kina får ha särställning i FN så är det en skitsammanslutning.

Anonym sa...

"Detta innebär nu att en yta som är fem gånger större än Öland har 154 000 man under vapen, alla betalade med bistånd från västvärlden. Minsta barn begriper att det första som måste ske innan något slags normaltillstånd kan införas i detta dårhus är att samtliga avväpnas - detta sker fortast genom att alla biståndspengar fryses inne, att endast mat föres in.

De palestinska områden bör avspärras av internationella trupper, en total avväpning ske - men först måste pengaflödet upphöra - det är pengarna dessa maffiagrupper slåss om och dödar varandra för.

Sverige kan, som ni vet, inte ens ställa upp med 5 000 soldater och vi skulle stå oss slätt om palestinierna beslöt sig för att invadera oss.

Helt fantastiskt är också att denna lilla folkspillra, detta lilla hörn av världen kan spela en så central roll i all debatt.

För min del är jag urless på palestinier och jag tycker numera att de kan få skapa sitt eget helvete för det tycks ju vara det enda de gillar, att skapa helveten. Varför ska de hela tiden blanda in oss, som inte har med saken att göra."

http://kurtlundgren.webblogg.se/1182051272_fakta_om_det_palestin.html

Knute sa...

"De flesta av dem som nu tagit makten i Gaza är under tjugo år, och inga bedömare har en aning om hur de kommer att agera."

Nathan Shachar i DN

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.