07 juni 2007

Get out of jail


Senaten fortsätter att debattera den omfattande (amnesti) immigrationsreformen och det verkar som den kommer att gå igenom även fast den väckt enorm opposition hos de människor som förstår vad den innebär.

Om den passerar House of Congress och hamnar hos president Bush kommer denne med all säkerhet att skriva under.

Genom att ge sitt samtycke till denna travesti benådar han i själva verket 12 miljoner kriminella.

Det kommer att vida överskugga alla de benådningar som Clinton delade ut till höger och vänster till kriminella element som tex. Mark Rich. Säga vad man vill om Clinton men han fick åtminstone något i utbyte, antingen i form av pengar eller i natura.

Jag kan förstå logiken bakom Demokraternas stöd av amnesti-reformen eftersom alla dessa illegala immigranter är potentiella röstare.

Vad som är oklart är hur Bush kan stödja förslaget samtidigt som han underlåter att benåda Lewis Libby som blir bestraffad för ett brott som han inte överbevisades om.
Är han rädd för de ramaskrin han kommer att höra från sina fiender och därmed förlora ännu mer politiskt kapital?

Som John Stossel säger:"Gimme a break"

Hela Plame/Wilson affären var en politisk häxjakt. Det enda Bush har att förlora är det stöd som kanske fortfarande finns bland hans egna partikamrater.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Många europeér gillar att se USA som ett föredöme. För mig visar det här amnestiförslaget att situationen på många sätt är lika illa på båda sidor om Atlanten. Europeisk och amerikansk elit delar föraktet för den egna kulturen; samma "white guilt".

Jag har dock intrycket att det finns fler starka individer som är beredda att kämpa emot i USA.

Anonym sa...

Som någon sa om amnestiförslaget: det är så dåligt att det är bra. Vad jag förstår så kommer det troligtvis inte gå igenom.

Förslaget har också väckt den konservativa rörelsen, man har tvingats konfrontera det faktum att massinvandring från tredje världen håller på att utplåna den västerländska civilisationen. Ann Coulter har en jättefin kolumn idag. För mig är det hon skriver om självklarheter, men dessa självklarheter är idag väldigt kontroversiella.

Länk:
http://www.townhall.com/columnists/AnnCoulter/2007/06/06/bushs_america_roach_motel

Berit sa...

Hoppas du har rätt, Johan, det verkar lite "iffy" just nu.
Coulter är fin och full av sunt förnuft. Hon går som en piska genom leden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.