12 juni 2007

Hur man än vänder sig.....Brittiska vetenskapsmän
har nu kommit fram till att det inte lönar sig att satsa på "biofuels" (bränsle framställd från växter) Det kommer inte att minska växthusgaserna.
Det åtgår alltför stora arealer och för att åstadkomma detta måste man bränna mängder med skog.
Växande träd absorberar koldioxid men om man bränner upp skogarna går man miste om den effekten.
Enligt miljömupparna bidrar koldioxid till den globala uppvärmningen och vetenskapsmännen säger att man måste odla biodisel-växter mellan 70 och 300 år för att kompensera för den skog som försvinner.

Så för att fylla tanken på din Volvo måste man bränna ner mängder av skog vilket kommer att orsaka mer skada än om du helt enkelt tankar vanlig bensin.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Jungfruliga skogar i Amazonas och Borneo skövlas för att EU's miljömuppar tvingar skattebetalarna att subventionera biobränslen. Eco-socialismen är barbarisk. Det börjar bli allt mer tydligt att EU-kommissionen är lika farlig för miljön som Politbyrån var i Sovjetunionen.

Anonym sa...

Ööh... Man kan göra biodisel av skogen? Man kan göra möbler av skogen? Man kan göra papper av skogen?

Berit sa...

Kapten, det är fenomenet att skogen försvinner som är problemet. All den hemska farliga koldioxiden tas inte upp av träden längre och att göra stolar och böcker absorberar ingen koldioxid.

Anonym sa...

Det där med koldioxiden är ett nollsummespel. Träden släpper ut koldioxid när de bryts ner. Det som är grejen är att vi dumpar in koldioxid från förr i dagens kretslopp. Det är det som gör världen varmare och mer nyckfull.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.