22 juni 2007

In blanco i riksdagenNu vill EU att de stora länderna ska ha många fler röster i ministerrådet än de små. Enligt förslaget kan Tyskland, Frankrike och Storbritannien tillsammans styra Europaunionen.

Om det ska vara på det viset borde det införas en senat där varje land har lika många representanter. Hur ska man annars tillgodose de enskilda länderna?

För närvarande har Polen nästan lika många röster som Tyskland som har dubbelt så stor befolkning. Nu vill EU över huvudet på medborgarna införa ett mer proportionellt system. Polen kämpar ensamt mot de övriga 26 länderna.

Polens ledare, tvillingarna Kaczynski, vill sätta en käpp i hjulet genom ett tillsynes absurt förslag att offren för andra världskriget ska räknas med, så att Polens befolkning skulle ökas från 38 till 66 miljoner! Jag tror inte de är så tokiga som de verkar, men tyvärr kommer de nog att köras över av Merkel och Reinfeldt och de andra.

Ska detta föreställa demokrati, när vår riksdag på förhand och in blanco ger sitt samtycke till något som minskar vårt lands suveränitet? Hur kan man gå med på att EU byter spelregler utan att rådfråga medborgarna? Det var inte detta EU jag röstade ja till. Vi måste hålla EU-eliten i schack! Jag kräver folkomröstning!

Mr Andersson , Dansk Politik , SvD , SvD , DN

Uppdatering 23 juni: På den centrala stridspunkten gav Polen med sig men fick igenom att de nya röstreglerna först genomförs i en övergångsperiod 2014-17.
SvD

Denna dag ska ihågkommas som den dag Europas förenta stater infördes och de små nationerna förlorade sin självständighet.


Giacomo Lauro: Session of the Polish Parliament during the Reign of Sigismundus III, 1622

4 Kommentarer:

Knute sa...

Att träda ut ur unionen är kanske möjligt i teorin men inte i praktiken. Redan tas de flesta besluten i Bryssel och inte i Stockholm. Acquis communautaire betyder att all makt som förs över till EU blir permanent europeisk lag och tas bort från de nationella lagarna i medlemsländerna.

Anonym sa...

De stora verkar inte tycka om när de små gaddar ihop sig. EU verkar vara ett forum för några få.

Berit sa...

Så här har jag kommenterat hos
http://poticallyincorrect.blogspot.com/ "Nafta hotar USA:s existens" fast han inte satt in det ännu.

Du har väldigt mycket rätt i det du säger. Vi är så upptagna med att se på våldet i världen och de faror som vi ser i form av terrorism att vi inte klart ser det som bryter ner nationen inifrån.
Jag har tidigare haft överseende med Bush's fjäskande för demokraterna tack vare att han visade ryggrad när det gällde kampen mot terrorister, men hans senaste utspel när det gäller amnesti till olagliga invandrare har fått mig att tappa allt förtroende för honom. Om man ser hans agerande mot bakgrund av hans inställning till NAFTa blir det mer förståeligt.

NAFTA annonseras som "free trade" men är i själva verket en 1200 sidor lång lista av regler, lagar, böter, kommissioner och undantag och enbart regelboken har gett upphov till 49 nya byråkratjobb.
Liksom Maastricht är NAFTA och EU mönstret för en ny världsordning som överlämnar oss i händerna på en global elit, en sorts Världens Kungar och Drottningar.
NAFTA och EUs regler ringaktar de enskilda staternas rätt, deras regionala olikheter och nationella särdrag och det enskilda landet tappar rätten att bestämma över sig själv. Valda politiker mister sin makt och i stället styrs vi av internationella byråkrater som inte känner solidaritet med någon.
Under NAFTA kan utlänningar - kanadensare och mexicaner inspektera amerikanska fabriker och även utdöma böter.

Knute sa...

"Vi kommer alla att bli slavar under en katalog av mänskliga rättigheter, som kommer att beröva oss just dessa rättigheter."
Östra Ölands fria horisont

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.