20 juni 2007

Kollektivisters önskedröm


Efter Sovjetunionens fall har kommunismen varit hemlös men de nyfrälsta inom "globalwarmingreligionen" har lärt sig att använda den propagandataktik som tillämpats av kommunisterna, och likheterna är uppenbara i denna jämförelse med det Communist Party of Czechoslovakia, January 12th ; Kapitel 77

Översättning:

Låt mig försöka identifiera några grundläggande propagandametoder som kommunismen och miljöaktivisterna har gemensamt. Det blir inte svårt:

* Båda förmedlar åsikten att det inte existerar någon opposition.

*Om det existerar en opposition består den av misslyckade individer som besegrats för länge sedan.

* Medlemmar av oppositionen beskrivs som kontrollerade av andra; vanligtvis de onda makthavarna med antydningar om korruption; en förbindelse- även indirekt- med detta ytterst "onda ursprung" presenteras som absoluta bevis på orätt

* Oppositionen ges öknamn- kapitalist, zionist, förnekare, olagliga, motståndare, reaktionära, borgeliga, betalda-med-oljepengar osv.

* Oppositionen presenteras som de som är emot alla andra och att alla människor borde samtycka eller gör det redan; dessa påståenden upprepas ständigt.

* Oppositionens medlemmar kritiseras för sin blotta existens och för den allra minsta avvikelse från den officiella ideologin, enbart för att visa att man inte kan hålla med dem om man hoppas på att överleva.

* Oppositionen anklagas för att misstolka ord och fakta trots att det är tydligt att det är "Partiet" som gör det.

* De individer som protesterar plockas ner en efter en genom skickliga "ad hominem" attacker.

* Propagandan fastslår öppet att en debatt eller en dialog är oacceptabel och detaljer i opponentens åsikter analyseras aldrig.

* När det är möjligt måste opponenten avskedas, nekas statliga fonder eller bli trakasserad på annat sätt; en grundlig analys måste göras av skeptiska personers liv i försök att hitta något som kan ifrågasättas även om det är helt orelaterat till tvisten. Det är propagandans kännemärke.

(slut på översättning)
Kollektivisterna har tvingats att överföra sin ansträngningar till ett område som fortfarande inte har dåligt rykte. Feminismen undergår också en oundviklig process av ifrågasättande efter att ha uppnått alla sina legitima mål och för att fortsätta sin existens blivit tvungna att hävda fler och fler marginella och extrema problem.

Således har de tidigare kommunisterna och andra kollektivister funnit en plats i de olika varianterna av miljörörelsen tack vare sitt behov att motsätta sig fri företagsamhet. Till grund för allt detta ligger den kollektivistiska filosofins drift att utöva kontroll över sina medmänniskor.

Vilket bättre sätt kan man tänka sig för att åstadkomma denna kontroll än att dominera och begränsa användningen av energi vilket driver det moderna västerländska samhället och dess kultur.

Vetenskap är vetenskap. "Samstämmighet" är politik. En närmare undersökning av många av de påståenden som går under rubriken "samstämmighet" avslöjar att de inte har med klimat att göra utan handlar enbart om penninganslag.1 Kommentarer:

Knute sa...

Klimatchocken har gått i baklås. Havsytan har inte stigit en millimeter de senaste decennierna.
FN:s klimatpanel IPCC bluffar.
Realtid

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.