13 juni 2007

Multikultur


Vad menar vi egentligen när vi säger att vi inte diskriminerar och i samma andetag skryter om att vi verkligen tycker det är viktigt med multikultur?

Om vi sätter procenttal för hur många av en viss hudfärg eller kön som ska anställas, väljas eller tas in till en skola nedvärderar vi ambitioner och flit. Vi belönar en kult som ser minoriteter som offer och inkapabla att klara sig på egen hand. Vi understryker också att vårt samhälle verkligen är rasistiskt.

Vi lär oss att vad vi får här i livet beror på vad vi är, inte på vad vi gör.
Vi lär oss också att minoriteter och kvinnor inte behöver anstränga sig för att göra sitt allra bästa, det räcker med att vara medelmåttig och man når ändå samma position som andra.

Det existerar ett obevisat antagande att vi inte skulle kunna uppnå jämlikhet i samhället om vi inte inför någon form av lagstadgad procentuell balans och placerar människor i fack. Detta ger enbart till resultat att vi diskriminerar mot den oskyldige och det skadar hela samhället.

I min närmaste familj bestående av 7 personer och tre generationer är vi födda på tre olika kontinenter, i fem olika länder, talar dagligen tre olika språk med varandra (ibland fyra när de trespråkiga barnbarnen inte ska förstå), varav engelska är det som är huvudspråket. Vi består av två olika raser och blandningar därav och har två olika religioner och vår "multikultur" fungerar alldeles utmärkt utan kvotering , förutfattade meningar och fördomar.

Martin Luther King hade en dröm och det har jag också:

"Att mina barnbarn kan gå i skola, få arbete och uppfostra sina egna barn i ett samhälle där de inte bestraffas eller särbehandlas på grund av sin ras eller är tvungna att redogöra för sin etniska bakgrund för att nå sina drömmar."

1 Kommentarer:

Knute sa...

Varför multikulturalism är en totalitär ideologi:
http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/06/why-transnational-multiculturalism-is.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.