09 juni 2007

Palestinska barn indoktrineras att dö för Allah

En intervju med två elvaåriga palestinska flickor, från den officiella palestinska televisionen:

Programledaren: "Du beskrev Shahida (martyrdöden) som något vackert. Tycker du den är vacker?”

Walla: "Martyrdöden är mycket, mycket vacker. Alla längtar efter martyrdöden. Vad kunde vara bättre än att komma till paradiset?"

Programledaren: "Vad är bäst, fred och fulla rättigheter för det palestinska folket, eller martyrdöden?"

Walla: "Martyrdöden. Jag kommer att uppnå mina rättigheter efter det jag blivit en martyr."

Yussra: "Naturligtvis är martyrdöden en bra sak. Vi vill inte ha denna värld, vi vill ha livet efter döden… Barnen i Palestina har accepterat att detta är martyrdöden, och att dö som martyr är mycket bra, Varje palestinskt barn som är, säg 12 år, säger ’Åh Gud, jag skulle vilja bli en martyr."Se videon
här. Läs om indoktrineringen av barnen här och här.

Läs också om palestinska jihad-dagis, och missa inte att läsa kommentarerna, på Skafferitrollen.

21 Kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det hemskt att de får leva under sådana omständigheter där döden är en rimlig väg att gå? Israels förtryck har skapat självmordsbombarna.

Knute sa...

Judehatet är religiöst motiverat. Det finns folk som lever under värre "förtryck" än palestinierna men som inte för den skull t ex tvingar en 12-årig pojke att utföra en halshuggning.

Utan Koranen hade palestinierna kunnat ägna sig åt att odla jorden i stället för att kriga. Det finns inget folk på jorden som mottagit så mycket ekonomiskt bistånd som palestinierna, det är ett faktum.

Jag tycker videon var skrämmande. En stilla undran, finns det även i Sverige barn som får lära sig att martyrdöden är målet i livet?

From Sweden with Grief sa...

De videos jag sett på Youtube är verkligen obehagliga. Det är små, små barn som dansar och sjunger med vapenattrapper och militärkläder och utför "stridsscener". Man undrar om det inte är detta och sedan all undervisning de antagligen får på andra märkliga sätt, som kan forma barn till att tala på det här viset. Det är ofattbart att barnen inte skonas i dessa länder. Det låter märkligt att även de små barnen måste vara övertygade om att döden är bättre än livet. Skyddar man inte små barn och varför får vi inte rapporter om massdödandet av de små barnen i dessa länder isåfall? Om man nu måste lära barnen att det val de har i livet är döden, borde inte då döden vara mer närvarande i barnens liv?
Självmordsbombare är man väl för fasen inte vid sex eller 12 års ålder, men de här 11-åringarna verkar veta vilka val de har att göra. Obegripligt!

From Sweden with Grief sa...

Så nu ingen går i taket för min kommentars skull; jag vet att barn dödas där och det är vidrigt. Men att de lär barnen att vara fatalister, att deras enda val är döden, låter så märkligt. Föder alltså dessa palestinier sina barn för att bli självmordsbombare, eller vad är det de försöker säga i tv-programmet. Och som kaptenen verkar mena.

Anonym sa...

De föder sina barn för att de ska få det bättre. Blir det bättre i Israel?

From Sweden with Grief sa...

Kaptenen; föder de barn för att få det bättre, genom att de är självmordsbombare och drömmer om martyrdöden. Du svarar så konstigt, och jag lägger ner diskussionen med dig. Det är svårt att förstå vad du är ute efter, tyvärr!

Kaptenen sa...

Jag har inte tittat på skiten för att jag vet vad de säger. Det enda ett sådant program gör är att polariserar. Om man mobbar någon tillräckligt länge eller behandlar som skit så tänker de hämnas. Alla skolmassakrerna, självmordsbomber.

Sen finns det en pytteliten fraktion som är galna.

Men när det är krig att döda barn och civila med klusterbomber och galenskap när man gör det med självmordsbombare. Jag lovar att inte en enda självmordsbombare skulle existera om de skulle ha stridsvagnar och apachehelikoptrar.

Berit sa...

Kaptenen, om du rätar upp den där flaskan på bilden en stund kanske det blir enklare för oss andra att förstå vad du menar.

Knute sa...

Kapten Korrekt, om du inte orkar läsa innantill eller titta på videon texten handlar om, varför skriver du då här? Du tror att du säger emot men du pratar bredvid.

Islamisterna saknar varken pengar eller vapen men använder ändå självmordsmördare. Målet är att skräcken ska få fredsprocessen att spåra ut. Antalet dödsoffer ska vara så stort som möjligt. Konflikten ska eskaleras så att den islamiska världen förenas i jihad mot västvärlden.

Kaptenen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Det vore mer på sin plats, Kapten, om du kunde skriva ner lite användbara data för dina påståenden i stället för meningslösa oförskämdheter.

Berit sa...

There is only one thing that Muslims--and the media--seem to love more than dead Jewish children: dead Muslim children. It is a great marketing tool for recruiting more martyrs, enlivening a stale jihad, and unifying the base already so unified in their hate for Jews, Christians, and America. So, this weekend, in an accident, both Muslims worldwide and the media got what they wanted: dead Muslim children. The same dead children Muslims have no problem, themselves, sending to Martyrdom deaths. In this case, though, their lives were not as valuable to Islam because they simply died, without blowing up Jews along with them.

http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=17707

Late Israeli Prime Minister Gold Meir once said that there will be peace in the Middle East when Muslims and Arabs love their children more than they hate the Jews. We haven't reached that day

Anonym sa...

Många palestinier är kristna. Bara så ni vet. Israelerna är duktiga på att mörda barn de med. Men de använder prickskyttegevär och automatvapen.

From Sweden with Grief sa...

Är dessa barn kristna så har de lärt sig den muslimska retoriken med martyrdöden och Paradiset. Det existerar mig veterligt inte sådana resonemang inom den kristna traditionen. Där talar man om att döden kan vara en vinning, alltså kan vara, inte är en vinning, man ska bevara livet så långt det går. Men står man inför någon som vill döda en behöver man inte vara rädd för döden, men man söker den inte, enligt den kristna tron. Och Paradiset var det alla människor levde i, innan Adam och Eva syndade. Kristna kommer till Gud, eller himmelen eller till det rätta hemmet, efter döden. Var har du läst eller hört om att kristna talar om Paradiset och matyrdöden, kaptenen?

Anonym sa...

!kaptenen! är ingen att bry sig om. Han är närmast ett "troll" som bara vill provocera. Han finns på en del andra siter också och agerar på samma sätt där som här, substanslöst.

Anonym sa...

Martyrdöden är inte ett muslimskt påfund. Det är ett påfund som har klätts i en skrud för att få folk att göra andra illa. Det är dock fortfarande ett utslag av hopplöshet. Det dör fortfarande mer palestinier än israeler. Men när palestinierna behandlas som skit och dödas till höger och vänster med stridsvagnar och automatvapen så verkar det inte vara något problem? Den starka parten har nyckeln i alla konflikter att lösa den och Israels politiker väljer att inte lösa det. Jag är emot alla virrpannor som hävdar saker i religionens namn men att göra islam till ett hot mot vår kultur är bara barnsligt och bevisar bara att ni är rädda för det okända. Ni hänger er åt samma smutskastning som mullorna gör. Försök förstår folk istället för att dömma dem.

Knute sa...

Att det dör så många palestinier beror på dem själva. I Gaza slår Fatah och Hamas ihjäl varandra med stor blodtörst. Sista tre dagarna har minst 50 dött.

From Sweden with Grief sa...

Jag börjar undra om kaptenen känner mig bättre än jag känner mig själv. Jag hatar inga människor, jag hatar inte muslimer. Jag läser och lär, jag arbetar med utsatta muslimska kvinnor och barn och det våld de möter i sin vardag i Sverige. Där männen och kvinnorna tar med sig religionen och kulturen från sina hemländer och bara fortsätter förtrycket här. Den enda skillnaden är att deras grannar inte skjuter på dem och dödar dem. De flesta svenskar är lugna och vapenlösa. Jag arbetar emot dessa som anser att de får kidnappa och föra sina barn utomlands och dumpar dem där, för att de anser att Sveriges skolor inte fostrar barn som de vill. För att de inte får könsstympa sina döttrar enligt svensk lagstiftning. Arbetar mot dessa som anser att de har rätt skada och döda av olika skäl och sedan hänvisar till sin religion eller kultur. Jag börjar tröttna på att en vettig diskussion bara blir trams! Att inte vilja skydda små barn tyder på en allvarlig brist. Iallafall enligt svenska normer och regler, det handlar inte om att hata muslimer att påpeka detta. Det handlar om en vilja att förstå hur man kan utsätta sina barn för olika övergrepp. Jag ser att kaptenen är ganska så onyanserad och reflexmässig, men jag trodde att han kunde känna medkänsla med barn. Men det har jag märkt att många debattörer inte kan. Att försöka förstå hur barnens lidande ser ut i dessa länder, tolkas som ett hat mot utövarna. Som i sin tur skyddas från sitt ansvar för övergreppen, för det är deras religion och kultur som styr dem, eller det är deras hemska livssituation som gör att de måste svika och manipulera barn. Jag tror inte att det är så enkelt, och därför söker jag kunskap gång på gång. Vissa sajter på nätet är rena guldgruvor av fakta och resonemang. Som denna och många andra. Dessutom får man resonera och fundera här, och det gillar jag.
Dessutom tror jag att kaptenen inte är inläst på mellanöstern-konflikten. Den började tidigt på 1900-talet och det var inte Israel som angrep Palestina och att araberna är utan skuld i det hela. Det är att ha en mycket skev bild av en konflikt som egentligen har många olika vinklingar.

Anonym sa...

Ja visst är det fel på patriarkala samhällen där kvinnor är förtryckta på olika sätt. Men det är inte islam som får dem att göra såhär. Det är gamla patriarkala stamsamhällen som är väldigt kollektivistiska. Sen finns det en jävla massa rövhål bland invandrarna oavsett om de är finnar, danskar, iranier eller kosovoalbaner. Sen finns det en jävla massa rövhål som är svenska. Men det som stör mig är folks evinnerliga generaliseringar och då undrar jag direkt varför de generaliserar grovt? Och det entydiga svaret är att de inte vill ha invandrare här. Tex. så är finnar överrepresenterade i brottsstatistiken här i Sverige men inte är det någon här som vill ha alla finnar utkastade av helt rimliga skäl. Men när det kommer till Kosovoalbaner och muslimer så är de ett jävla hot som kommer att ta över Sverige.

Ultra v: Om du vill bli tagen på allvar så ska du inte skriva på den här bloggen som är grovt generaliserande och främlingsfientlig. Det här är ingen vettig diskussion där folk försöker komma fram till något vettigt utan ett forum där det ska skrämmas och ryggdunkas. Det är för det mesta skit som "bevisas" av "vetenskapliga" teorier eller någon kass tidningsartikel.

Knute: Nu är palestinierna iblandade i en konflikt ja. Men Israel är fortfarande en apartheid-stat där politiska mord är ett faktum. Sen tycker jag inte om extremister överhuvudtaget, varken dig, fatah eller hamas. Men Israel är med i FN och har ambassad i Sverige och ska föreställa ett demokratiskt och civiliserat samhälle och där kommer de hamna när de på riktigt vill ha fred.

Anonym sa...

Det där sista om Israel blev lite konstigt. Jag tycker att Israel passar att ha ambassad och vara med i FN först när de vill ha fred.

Knute sa...

I år är det ockupationsjubileum, det har det gått 40 år sedan sexdagarskriget resulterade i att Egypten och Jordanien förlorade Gaza och Västbanken till Israel. Och det har gått 13 år sedan områdena genom Oslo-traktaten fick en palestinsk myndighet. Avsikterna var goda, palestinierna skulle få en egen stat, men det gick knaggligt, folk ville ha fred men många var otåliga, islamisterna predikade jihad, och så kom intifadan och förstörde fredsprocessen.

Hur ska den Palestinska myndigheten utvecklas till en självständig stat? Det finns två hinder, dels den arabiska terrorn mot Israel, dels de israeliska bosättningarna på Västbanken. Israels förre premiärminister Sharon tvingade bosättarna att utrymma Gaza och planerade att göra likadant på Västbanken men så blev han sjuk och efterträddes av den inte lika kraftfulle Olmert. Nya provokationer av Hizbollah och Hamas och sen var det kört.

Ett problem med att tvinga bosättarna att flytta är att de i många fall köpt marken helt legalt i frivilliga transaktioner. Om inte spänningarna mellan judar och araber hade varit så stora skulle de naturligvis bo kvar, medan de som har bosättningar på privatägd arabisk mark borde flytta. Jag lämnar den invecklade frågan om äganderätten till marken därhän.

Utövar bosättarna apartheid? Den militära ockupationen är inte rasistisk utan följer Genèvekonventionens regler. Handlingar som har rasistiska motiv förekommer däremot från bosättarnas sida, men är förbjudna enligt lag, alltså är inte apartheid satt i system.

Så länge den palestinska regeringen inte erkänner staten Israels rätt att existera kommer inte israelerna våga lämna Västbanken. Det har blivit en ond cirkel eftersom palestinierna inte kan få en fungerande stat förrän bosättarna och militären ger sig av. Vilken låsning.

Alternativet som det ser ut just nu är en suverän palestinsk stat regerad av en terroristorganisation. Det är vad EU och FN vill ha, tack ska du ha, det är inget bra.

På Västbanken bor 267 000 judar. Efter 40 år, är det någon mening med att fortfarande kalla dem bosättare? Många säger att bosättningarna gör araberna arga och försvårar freden. Även om det stämmer är befolkningens storlek ett faktum och att tvinga dem att flytta vore omoraliskt. Det är sant att när Israel tvingade 8000 bosättare att flytta från Gaza tyckte de flesta att det var acceptabelt. Men sedan visade det sig att flytten knappast gjorde Gaza fredligare. Den enda formen av regim palestinierna för närvarande är kapabla till verkar vara en jihadistisk diktatur.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.