13 juni 2007

Politisk häxprocess i Malmö Tingsrätt

Burlövspolitikern Dahn Pettersson dömdes för hets mot folkgrupp för att han i en motion till kommunfullmäktige hävdat att uteliggarna blir fler eftersom heroinsmugglingen ökar. Och att 95 procent av allt heroin som smugglas till Sverige kommer hit via Kosovo. Sydsvenskan

Erik Hellsborn skriver: "Det är definitivt fel att fälla honom för hets mot folkgrupp. Jag menar, hur skulle en kosovoalban som ansett sig bli kränkt av uttalandet resonera? "Ja, det är väldigt kränkande när någon påstår att vi smugglar in 95 % av allt heroin, det är ju faktiskt bara 85 %." Hets mot folkgrupp är en korkad lag, och den borde avskaffas."

Men det tycker inte överåklagare Alhem: "I det här fallet har motionen inte bedömts som ett naturligt inslag i den politiska debatten."
Metro

Kammaråklagare Mats Svensson säger att folkgrupper aldrig begår brott, utan det gör individer eller grupper av individer.
Expo

"Det är verkligen tydligt att det i Sverige är tabu att generalisera," skriver
Lilla Torg Liberalerna. "Om kosovoalbaner är överrepresenterade i brottsstatistiken för narkotikabrott (vilket trovärdiga källor gör gällande) så är det alltså straffbart att peka ut gruppen. Detta är inget annat än en politisk dom."

Åsiktspolis och självcensur! Vad kommer nästa gång, angivare som i det forna Östtyskland? Snart vågar inte en kotte prata om invandringen, nu är vi ordentligt skrämda och/eller förbannade.

Alla diskussioner avslutas med invektivet "rasist" och om det inte hjälper finns ju rättänkande åklagare beredda med sina munkavlar. Jag som trodde åklagare skulle sätta dit bovar? Men budbäraren skjuter man på.

Foto © Snaphanen

16 Kommentarer:

Anonym sa...

En riktigt skrämmande dom. Vi har helt enkelt inte yttrandefrihet i Sverige.

Steen sa...

The New Totalitarians - mit foto © tack !

Anonym sa...

Jeg håber, han har kræfter til at føre sagen videre. Anke den. Sverige er for langt ude og nogle af den slags sager burde indbringes for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det er ikke hetz at sige sandheden. Heller ikke ubehagelige sandheder.

/Universalgeni

Knute sa...

Tack, © Snaphanen! Og Universalgeni! Ja, sagen skal ankes sagde advokaten.

Anonym sa...

Hans motion hade inget med hemlösa att göra. Ett klart fall av grov generalisering och hets mot folkgrupp.

Varjager sa...

I Sverige döms den som upprepar fakta. Skrämmande.....

Anonym sa...

Vadå för fakta? Empirisk fakta? Vad vinner man på att sprida "faktan"?

Knute sa...

Bilden visar omslaget till Roland Huntfords bok "The New Totalitarians", en bok som blev en verklig ögonöppnare när den kom för 30 år sen. Jag hade lånat mitt exemplar av en kompis, när han bad att få tillbaka boken hade jag lånat vidare till en annan kompis som hade lånat vidare, det var nog många som läste det exemplaret. Vad jag vet kom aldrig boken i svensk översättning, vilket bekräftar Huntfords tes om den svenska självcensuren osv. Domen i Malmö Tingsrätt visar ännu en gång att Huntford hade rätt.

Anonym sa...

...folkgrupper aldrig begår brott, utan det gör individer eller grupper av individer.

Måste rendera titel "Årets idiot".

Anonym sa...

Alla svenskar är idioter.

Berit sa...

Kapten, är du svensk eller...?

Anonym sa...

Nej tyvärr. Men då skulle ironin vara ännu mer träffande.

Knute sa...

I Danmark steg våldskriminaliteten 23,8 procent årets första tre månader. Invandringshastigheten steg 28 procent.

http://danmark.wordpress.com/2007/06/14/kriminaliteten-er-voldsomt-stigende-ikke-mindst-voldskriminaliteten/

Det skulle vara intressant att veta hur statistiken för Sverige ser ut.

Humle och Dumle sa...

Kaptenen är inte svensk - han är elfsborgare. Hoppas han inte tröttar ut guliganerna med sitt dravel om hur USA-s förskräckliga imperialism. Hur har guliganerna det med sin mångfaldighetsplan? Kvoterat in många muslimska kvinnor nyligen?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Censur! Jag blir censurerad! Mina fri och rättigheter tas ifrån mig!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.