10 juni 2007

Rasism

"Om det enda verktyg man har är en hammare ser alla problem ut som spikar."

Ordet "Rasism" har förvandlats till en hammare och används nu för att tysta alla möjliga åsikter som anses obekväma och för att få åsiktsmotståndaren att skämmas och för att ständigt skapa grupper som är "offer" för någon form av orättvisa.

Att vara "rasist" är det värsta som finns. Det är värre än att mörda och det används med framgång för att stoppa yttrande-och-tankefrihet.

Det är ytterst vanligt att anklaga människor för att vara rasistiska gentemot muslimer.
Islam är en religion med efterföljare från alla delar av världen och alla tänkbara hudnyanser, så hur kritik mot religion kan kallas rasism är en gåta, men det passar ovanstående syfte.

Rasism definieras: Rasism är åskådningen att mänskligheten kan indelas i raser med olika värde. Synsättet legitimerar en påstått överlägsen ras rätt att behandla andra som instrument för egen vinning. (Wikipedia)

Vi kan inte välja vår uppsättning av gener, vi kan inte välja eller ändra vår sexuella tillhörighet och vi får inte nedvärderas av den anledningen .

Men... vi måste komma ihåg att i stort sett allting annat som definierar oss som person är sådant vi själva valt. Vi kan välja vilken religion vi vill tro på, vilket politiskt parti vi vill rösta på och hand i hand med den friheten går också rätten och skyldigheten att kritisera, jämföra och ta ställning.

Om ett politiskt parti eller en religion hotar att ta dessa friheter ifrån oss måste vi ha rätt och möjlighet att fördöma den religionen eller det partiet.

Hammaren dunkar ständigt in i oss att vi är skyldiga till förtryck av handikappade minoriteter. Det gäller för oss att se vad det egentligen handlar om.

4 Kommentarer:

Knute sa...

.."If I moved to Sweden, I would expect to feel excluded. After learning Swedish and adopting the major customs of the country, I assume that a measure of acceptance would be granted me. After thirty or forty years of residence there I would have become a Swede, albeit one who still spoke with a ludicrous American accent.That’s normal. That’s natural.

And up until the middle of the last century, that was the way every country in the Western world experienced the assimilation of foreigners.But now our ways are different. Now we are required to assimilate ourselves to the foreigners. Now we must adopt the vapid bromides of Multiculturalism, and help foreign children with their language homework so as to be better “hosts”. Now we are citizens of the World. And we will soon become citizens of the Ummah, since that is the form the world will take when the last guardians of the West abandon their posts on the ramparts."

http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/06/highway-into-heart-of-europe.html

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Knute sa...

Merit Wager skriver:

"Det finns ju faktiskt en stor grupp människor i Sverige som skyller allt ont som händer en svarthårig på att han/hon är invandrare. Som en man som varit bosatt här i långt mer än halva sitt liv, och när han blivit omöjlig i olika sammanhang ropar högt att det är "den vita medelklassens fel" som beter sig illa mot "det svarthåriga Sverige". Och en man som fick åtta, nio miljoner kronor för att skriva rapporter om hur fruktansvärt mycket "strukturell rasism" det finns i detta land. Det är väldigt många i Sverige som på ett eller annat sätt har "svartskalleriet" som en stor del av sitt levebröd och därför själva är betjänta att underblåsa fördomarna."

http://merit.blogg.se/1181327816_mannetv.html

Kaptenen sa...

Finns säkert men det får fortfarande inte den strukturella rasism som finns att försvinna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.