04 juni 2007

Resa med en agenda

Det är alltid underhållande när politiska utflykter följs av en grupp medbjudna journalister särskilt när politikerna stirrar genom fel ände på kikaren eller när de kommenterar händelser med linsskydden på.
Är det en specialitet för politiker?

Pelosi, Bipartisan Congressional Delegation See Firsthand the Adverse Impact of Global Warming.

utdrag och översättning:

"Under vår resa till Grönland förra helgen bevittnade vi effekterna av den globala uppvärmningen och den ekonomiska påverkan det har på Inuit-folket.
Grönlands premiärminister Hans Enoksen, nationella och lokala ledare och invånare påpekade alla att miljöförändringarna är snabba och omfattande.
Jakt och fiske och turister som lockas av slädfärder har påverkats negativt av det varmare klimatet.
Välkände klimatvetenskapare Dr. Konrad Steffen, Dr. Jay Zwally och Dr. Jose Rial studerar den accelererande smältningen och rörelserna i glaciären. Vetenskapsmän arbetar snabbt för att analysera de dramatiska förändringarna i Grönlands ismassor---den mängd is som bryts loss under två dagar är tillräckligt att förse New York med vatten för ett helt år.
Vetenskapen kan inte förnekas--inte heller behovet av att agera."

Vetenskapen som inte kan "förnekas" dissekeras enkelt och metodiskt av en 15 årig student i Maine (här)

Är jag den enda som observerar att varmväders-vetenskaparna alltid karakteriseras som 'välkända", medan lika meriterade skeptiska vetenskapsmän är på gränsen till idiotiska förnekare. Varmvädersartiklarna är också alltid laddade med ord som: överhängande, otvivelaktig, dramatisk, accelererande och oåterkallelig.

Resor som dessa borde granskas seriöst ur intellektuella och ekonomiska synvinkel .
Konferenser på hälsohotell och golfbanor är en sak, men snart kommer en grupp politiker tillbaka från ett översvämmat Bangladesh och insisterar på att vi anslår pengar till bygget av Noas Ark .

VARNING för politiker som insisterar på omedelbart regeringsingripande!
Din frihet och dina pengar är i farozonen.


2 Kommentarer:

magnus sa...

Is som bryts loss och faller i havet har brutits loss och fallit i havet varje vår under den jordens historia då glaciärer har funnits vid polerna.

Att detta räcker att förse NY med vatten... Jaha. "Sett med egna ögon". Jaha. ......osv. Jaha.

Konstogt att befolkningen på Grönland hade det ofantligt mycket bättre med både jordbruk och fiske när det var minst 2 grader varmare i regionen på medeltiden.

Resorna till Grönland och Alaska när isarna "kalvar" på våren är bara ett av miljörörelsens många bonnfångeri-trix. Att Pelosi(*) och demokraterna köper det med hull och hår är rätt symptomatiskt.

-

(*) Pelosi verkar väl även tro att hon är nån slags president som kan (/sagt att hon vill) tala Ahmadinejad till rätta i en konflikt hon inte förstår; påstod även inför Syriens diktator att Israel har gjort stora ensidiga eftergifter. Tråkigt att se att nollor blir politiker även i USA...

Knute sa...

Jag tror inte det går att göra något åt miljön så länge folk krigar. Senast Putin som meddelat att nu ska hans atombomber riktas mot europeiska städer. Han verkar hata Väst.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.