05 juni 2007

Sarkozy deporterar

Frankrikes president Nicolas Sarkozy säger att han kommer att höja kvoten och arrestera och deportera fler illegala immigranter. Målet är 25,000 per månad.
Det är enkelt att se att USA hanterar problemet felaktigt när tom. Frankrike tar till tuffare åtgärder.
Frankrike lovar också att betala 4,700 dollar till den som lämnar landet på egen hand.
" Generositet är inte att lämna gränserna vidöppna och sedan inte ta ansvar för hur människor integreras, lever, arbetar och försörjer sig"

Sarkozy har intagit en mycket mer konservativ ställning än Bush som nu möter kritik från de egna leden.

USA står inte i brand från påtända bilar men missnöjet med Bush pyr i alla led. Folk i allmänhet tycker inte det är riktigt att ge amnesti till kriminella.

I kväll börjar TV-stationer sända reklam för amnesti-förslaget. Annonserna finansieras av en grupp som kallas "Mexicans and Americans Thinking Together" (MATT), som har satsat 2 miljoner dollar i kampanjen.
MATT har kommit på en briljant idé om hur illegala immigranter ska kunna sätta upp investeringskonton som de sedan bara har tillgång till om de lämnar det här landet.

Reklamen ska visas under La Raza ALMA Award Show.
La Raza är den största stödgruppen för Hispanics i USA och har som mål att ta tillbaka USA till de rätta ägarna, det spansktalande folket.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Bush politik har inget med konservatism att göra, han är en radikal liberal. "Nationbuilding", ett enorm utvidgande av staten, "öppna gränser" samt spridande av mångkultur och liberalism över hela planeten är knappast konservativa projekt.

Knute sa...

Spännande att se hur det kommer att gå i Frankrike. Risken finns att "Sarkozy is chased out of the nation and the Foreign Legion is dismantled and Paris is renamed Al Paris or something like that."

"As for the US, well, we are as ever, lucky. We debate illegal immigration but that mostly comes from Catholic nations like Mexico. No matter what, I would vastly prefer to be inundated with millions of Catholics than Muslims."

http://patdollard.com/2007/06/01/uss-enterprise-heads-to-iran/#comment-17379

Anonym sa...

En trevlig blogg har ni i vilket fall. Roligt att fler och fler vågar tänka utanför den politikt korrekta "boxen".

Berit sa...

Tack Johan för uppskattande ord.

Bush är nog den bäste president demokraterna har haft på mycket länge, när det gäller inrikespolitik

Anonym sa...

Bush är en galen tomte.

Anonym sa...

Bush är en galen tomte och den här innehavaren verkar vara en galen konservativ tomte. Konservativ på "det" sättet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.