22 juni 2007

Supercomputer med 182 teraflops räknekraft


En helt normal midsommarafton, regnet öser ner, vilket bevisar att talet om global klimatförändring är överdrivet. Regniga somrar i Sverige, jag kanske ska ta en tripp till det torra Sydeuropa? Kan ju alltid blogga därifrån också, tänker jag, men slås av tanken på att Försvarets Radioanstalt snart kan övervaka all datatrafik.

Internätet dras ihop runt oss små fiskar som försöker sprida det fria ordet, snart är den sköna nya värld här i vilken vi bara törs rapa upp de politiskt korrekta flosklerna. FRA har skaffat en superdator för 60 miljoner svenska kronor, och om jag inte missuppfattat saken kommer vi dessutom förses med supertunna radiosändare så man kan se hur vi rör oss. Det är små etiketter som snart finns på varenda pryl man köper, och med 182 teraflop är ingen sak för FRA att hålla reda på varenda kotte.

Storebror-ser-dig-datorn, en av världens i särklass snabbaste datorer, väntas tas i drift i november i år.

Källa:
Spjutflickan Gertrud

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Absolut! Jag är inte den som inte är för att det ska finnas befogenheter att jaga terrorister och helst stänga in dom på valfritt Guantanamo, men den där FRA-lagen är inget annat än ett lysande och dessutom högst tvivelaktigt ingrepp på, inte terrorister, utan fria medborgare i fria samhällen. Det är inte vi som ska ha det hett om öronen, det är terroristerna. Och argumentet "oskyldiga behöver inte oroa sig" köper jag inte för fem öre, i sådana här sammanhang är det de oskyldiga som har mest att förlora. Terrorister och kriminella hittar nya vägar ändå.

Med tillräckligt goda befogenheter är detta en fråga vi kan med gott samvete överlämna till säkerhetstjänsten, nationell som internationell, utan att behöva våldta medborgarens integritet och frihet.

Jakob Dlouhý
http://www.postmoderntimesgroup.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.