30 juni 2007

Vakna upp! Väst står för civilisation


"Om vi inte förstår skillnaden på Islam och Västvärlden, och om vi inte gör motstånd och vinner denna kamp om idéer för att bevara våra civiliserade samhällen, så finns det i mina ögon ingen grundval varken för journalister eller debattörer."

Skriver
Ayaan Hirsi Ali i Berlingske Tidende.

"Förra året när påven citerade en byzantinsk kejsare, som skrev att grundläggaren av islam utbredde sin religion genom att använda svärdet, uppmanade New York Times påven att be om ursäkt. Men den byzantinska kejsarens analys av Muhammed var korrekt.

När jag reser från land till land för att bevittna hur islamiska dogmer skapar en dödskult, en bur åt kvinnor och en förbannelse emot vetande och upplysning, får jag både stöd och motstånd. Européer och amerikaner frågar: Kan man verkligen generalisera på ett sådant sätt?

Låt oss först påvisa en moralisk skillnad mellan islam och muslimer. Muslimer är olika. Några önskar att reformera sin tro. Andra önskar att sprida sin tro med hjälp av övertalning, våld, eller bägge delar. Andra åter är apatiska och likgiltiga för politik. Några önskar att konvertera till den kristna tron eller bli ateist som mig.

Islam i sin nuvarande form, som en uppsättning av trosriktningar, är fientlig mot allt västligt. I ett fritt samhälle, där judar, protestanter och katoliker har sina egna skolor, bör muslimerna också ha sina. Men hur länge ska vi acceptera, att de muslimska skolorna i väst lär barnen, att judar är svin och hundar? Eller att de ska ta avstånd från dem som inte tror och att heligt krig är en dygd? Är det inte slående, att överallt i Europa, där det finns stora muslimska organisationer, krävs det att man inte undervisar barn om Holocaust?

Besattheten av att undertrycka kvinnor är en av de saker som gör islam så dålig. Och de som agiterar för islam från Riyadh till Teheran, från Islamabad till Kairo, vet att en vilken som helst förbättring av kvinnors förhållanden kommer att leda till islams sönderfall och deras makt kommer att försvinna.

Detta är en av grunderna till att de så desperat söker att hålla kvinnor inspärrade. Detta är også grunden till att de hatar Västvärlden."6 Kommentarer:

Anonym sa...

Kære Knute

Her er et lille tip:

Du kan finde mange foto på Wikipedia, hvor 98 pct. af alle billeder frit kan kopieres. De forskellige lande bruger ikke altid samme foto, så der re tit mange at vælge imellem. Eksempler:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

http://en.wikipedia.org/wiki/Infidel_(book)

/Universalgeni

Knute sa...

Tack för tipset Universalgeni! Nu har jeg som du ser bytt till en bild som passar bättre, lite mer optimistisk i den fantastiska Ayaans anda.

Knute sa...

"We came to realize that far from being a religion of truth, Islam is a hoax, it is HALLUCINATION OF A SICK MIND and nothing but lies and deceits."

Apostates of Islam

Knute sa...

FILMTIPS från Fröken Sverige:

Från filmen NAIVE NORGE:

"Vi kan inte förvänta oss samarbete med några som bara respekterar den de fruktar."

Se den!

The Pirate Bay

Anonym sa...

Mycket bra blogginlägg!

Ayaan Hirsi Ali for President! Denna kvinna är ett mirakel av mod och intelligens!

Kulturrelativismen måste kastas ut genom fönstret och vi måste försvara våra samhällen med alla till buds stående medel, militära såväl som intelektuella. Det hela är mycket glasklart om än att vissa (många) förvirrade västerläningar ser lika grumligt och blint som dom alltid gjort (läs: vänstern).Jakob Dlouhý
http://www.postmoderntimesgroup.com

Knute sa...

Straff som stening, avskärande av näsor, händer och fötter gör att många reagerar med fruktan när muslimer säger de önsker sharia i Väst, sharia strider mot grundläggande människorättigheter.

www.dagbladet.no

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.