03 juni 2007

Yttrandefrihet

Det verkar lovande att en svensk dagstidning äntligen vågar skriva om oviljan att öppet diskutera Islam och dess påverkan på det svenska samhället.

Ur Dagens Nyheter:

"I Sverige skräms kritiker av islam till tystnad"
Statsvetaren Lisbeth Lindeborg om svensk konfliktskygghet kring islam: Till skillnad från våra grannländer och stora EU-länder sopar Sverige obekväma frågor under mattan. Sverige hör till de länder i Europa som präglas av en snedvriden och konfliktskygg debatt om islam. I Sverige attackeras företrädare för en konstruktiv kritik av islam och de utpekas som islamofober i syfte att skrämma dem till tystnad. Detta är särskilt olyckligt eftersom FN:s råd för mänskliga rättigheter nyligen antog en resolution som i princip förbjuder kritik av islam. Resolutionen är en skandal, eftersom FN-rådet borde veta att mänskliga rättigheter är till för att skydda individer, inte skydda religioner. För de muslimer som vågar sina liv för en vidareutveckling och modernisering av islam är FN-resolutionen ett slag i ansiktet, skriver doktorn i statsvetenskap Lisbeth Lindeborg."


Kravet i Europa om utvald censur av uttryck som kan uppfattas som nedvärderande av islam, är en planerad ansträngning av en muslimsk minoritet att påtvinga alla andra det trossystem som de föredrar.

I många muslimska länder har man förbjudit praktiserandet av alla andra religioner och bestraffar alla som äger någon form av religiösa symboler. Icke-muslimer lever i skräck i Pakistan och många andra muslimska länder.

Det vore inte bara vansinnigt utan också fullständigt tillintetgörande om Europa faller till föga för hot och utpressning och beskär yttrandefriheten.
En demokratisk värld måste tillåta öppen diskussion av sina värderingar och ideal

Läs mera om detta hos
Gates of Vienna.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Den førte svenske politik på femmedområdet forventer alle vil revne med et brag.
Den virker som en trykflaske, der konstant bliver opvarmet.
Men OK, er det det der skal til, så lad det være så.
I Danmark finder vi det bedst, at det virker som en åben gryde, der hele tiden bulderkoger.

falkeøje

Knute sa...

Bra att DN lyfter lite på censuren och lättar på trycket. Men det är en hycklande tidning som gör ett politiskt korrekt urval av de bloggar som länkar till artikeln.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.