11 juli 2007

Akta er för fakta!


Det är över ett år kvar till nästa presidentval men ivriga kandidater, speciellt från Demokraternas sida, arbetar febrilt på den bästa vägen att vinna röster.

Under den andra dagen av seminariet "Take back America" talade psykolog Drew Westen om vikten av att spela på känslor.

"Den politiska hjärnan är en känslosam hjärna. Den vill ha lösningar som är känslomässigt tillfredsställande hellre än slutsatser som passar data."

Han har gjort brain scans på människor som ställts inför känslomässiga konflikter och då visar det sig att det område som styr logiskt tänkande var inaktivt.

Vad Westen tycks säga är att människor är dumma, åtminstone den demokratiska väljarkåren. Det är bortkastad tid att argumentera och använda fakta och siffror och att tro att väljarna baserar sina val på sofistikerad förståelse för olika politiska skillnader och tillvägagångssätt.
Slutsatsen och rådet till Demokrater: "Tråka inte ut väljarkåren med fakta, säg saker till dem som gör att de känner sig glada och omhuldade."

Detta fungerar alldeles säkert för demokrater för om dessa verkligen skulle sätta sig in i fakta och titta på resultaten av socialismens olika program genom åren, skulle de inse, att Demokraternas idéer inte fungerar i verkliga livet.

3 Kommentarer:

rekordårsbarn sa...

Erinrar mig vad Steve Sailer på vdare.com skrev 2004. Att det året var sista gången en republikan kunde vinna ett presidentval på grund av Amerikas förändrade demografi och hur icke-vita väljare röstar. Republikanerna är i huvudsak ett parti för vita amerikaner. Om invandring av icke-vita ökar, så minskar chansen för republikaner att vinna val och chansen för demokraterna ökar.
Samma fenomen i Sverige och övriga Europa. Icke-vita invandrare röstar vänster. Det borde Reinfeldt och Cameron också tänka på istället för meningslösa strategier för att göra sina partier attraktiva för icke-vita invandrare (överrepresenterade bland bidragstagare). Varför välja en kopia av sossarna/labour/demokraterna när man lika gärna kan välja The Real McCoy?

Faktum är att sossepartier avsiktligt gynnar invandring för att stärka väljarbasen.

Vlaams Belangs ledare Filip de Winter menar att hans partis andel av väljarkåren kommer att minska i takt med invandringen och att invandrarbarn blir röstberättigade.

Till skillnad mot vad Neo, Timbro och Dick Erixon predikar, så ser framtiden mörk ut. (Ingen tvetydighet avsedd.)

Berit sa...

Anledningen till att Bush's ivrat för amnesti för olagliga invandrare är ett försök att öka antalet republikaner bland hispanic röstare.
Hispanic som oftast är katoliker är socialt konservativa när det gäller homosexualitet och abort och därför tror man att det går att locka dem till republikanerna om man inte skrämmer dem med stränga immigrationslagar.
Men folk röstar med plånboken. Svarta är likaså emot gay-rightas men de röstar traditionellt demokratiskt. Hispanics röstar också efter principen "Taking from Peter to give to Paul"

Anonym sa...

http://online.wsj.com/article/SB117884235401499300.html


Jakob Dlouhý
http://www.postmoderntimesgroup.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.