15 juli 2007

Allah är INTE den samma som Bibelns gudHODJA skriver:

"Några undersökningar visar att uppemot 80 procent av amerikanerna tror, att muslimernas Allah är samma gud som de kristnas.

Detta är en myt, som hävdas av muslimerna och multikulturalisterna i syfte att göra islam mer aptitlig.

De är alla upptagna med att framhäva det som är gemensamt i bibeln och koranen: Moses, Noa, Abraham, Jesus och Maria.

Katoliker i synnerhet är imponerade över den plats Maria tar i koranen. Hon nämns 34 gånger, vilket är mer än i bibeln. Jesus nämns 33 gånger. Hon är för övrigt den enda kvinna som nämns med namn i koranen.

Vad som inte blir sagt, är att hon primärt används till att slå ned på Jesus. De två nämns tillsammans gång på gång. Jesus kallas “Jesus - Marias son” och inte “Jesus - Guds son”. Syftet med detta är att allah inte har någon partner. Ingen son. Ingen helig ande. Muslimer tror Jesus var en människa som dog som en människa. Och de tror inte på korsfästelsen.

Koran 5:75: “Kristus, son till Maria, var inte annat än en budbringare.”

Jesus betraktas av muslimerna som en profet av mindre karat än Muhammed. Koranen använder frasen “son till Maria”, som en förbannelse av kristna, inte som en komplimang.

Koran 9:31: “Och de blev beordrade att bara tillbe en gud.”


 

Islams anhängare argumenterar med att vi alla härstammar från Abraham. Men också där är det en skillnad. Muslimerna hävdar att de härstammar, fysiskt och andligt från Ishmael och Esau, medan de kristna menar sig vara efterföljare av Abraham, Isak och Jakob.

Bibelns 40 författare berättar en sammanhängande historia som sträcker sig över århundraden, och förutsäger till och med Jesus och hans korsfästelse. Men Guds påstådde siste profet - Muhammed - nämns inte en enda gång.

Det är ett grovt misstag att tro, att koranens gud är den samma som bibelns gud, säger Reza Safa, en konverterad muslim.

“Den största skillnaden mellan religionerna är kärlek. Den kristna gudens kärlek är universell. Han älskar alla skapelser - inklusive muslimerna. Allah älskar inte de otrogna (3:32) och har bara betingad kärlek till de troende (3:57).”

Dessutom är den kristna gudens kärlek en självuppoffrande kärlek:

“Gud älskade världen så mycket, att han gav sin enfödde son, så att var och en som tror på honom skall få evigt liv.” (Johannes 3:16).

Detta är självfallet blasfemi enligt muslimerna, som tror att en gud inte vill nedvärdera sig på ett sådant sätt. Muslimer offrar sitt blod för Allah - och inte omvänt.

Hur många gånger omtalar koranen kärlek? Tio (10) gånger. Av dessa är sex (6) kärlek till Allah (i motsats till medmänniskan). Bibeln omtalar kärlek 395 gånger - tretton (13) är till Gud.

Kristus, som omtalas som fredens prins och lammet, var världens största pacifist och anhängare av fred:

“Ni har hört det bli sagt ‘Du skall älska din granne och hata din fiende’. Men jag säger er, älska era fiender, välsigna dem som förbannar er, gör gott för dem som hatar er och be för dem som utnyttjar och förföljer er.” (Bergspredikan).


Koranens gud beordrar direkt muslimer att döda sina fiender.

Koran 2:190-191: “Bekämpa för Allahs skull dem som bekämpar dig. Och döda dem var du än finner dem.”

Profeten själv spelade en stor roll i krig, och tillstyrkte politiska lönnmord.

Jämför det med Jesus, som skäller ut Petrus för att dra sitt svärd och skära örat av en av fariséernas soldater, då de kom för att anhålla honom. Jesus helade till och med mannens öra. Som det står i det nya testamentet. Jesus har aldrig varit våldsbenägen.

Att vända den andra kinden till ses som ett tecken på svaghet i islam. Islam kräver rättfärdighet och hämnd.

“Ett öga för ett öga och en tand för en tand.”

Muslimerna pekar här ofta på två ställen i bibeln, som de säger visar att Jesus gick in för våld. I det första säger Jesus:

“Jag har inte kommit med fred men med svärdet.” (Matteus 10:34)

Men stället är taget ut ur sin kontext. Jesus säger till lärjungarna, att ett svärd skall komma över dem. Hans kontroversiella budskap skulle skapa konflikter (svärdet) - även mellan familjemedlemmar. Jesus sade till Peter:

“Sätt ditt svärd i skidan, för alla som använder svärd skall omkomma med svärd.” (Matteus 26:52). Med andra ord - våld avlar våld.

Det nästa ställe muslimer hänvisar till är hos Lukas.

“Jesus säger, att fiender som inte accepterar hans herradöme, skall drabbas i hans närvaro.”

Detta är en liknelse, som genom en adelsmans röst omtalar domens dag och skall inte förstås bokstavligen.

Komna hit börjar muslimerna med gamla testamentet och säger, att det gamla testamentets gud var minst lika så våldsbenägen som Allah.

Ja, han var svartsjuk, vred och våldsam. Men hans vrede gick ut över stammar, som så att säga gick amok. Hans vrede gick inte ut över alla vantrogna, som muslimernas Allah.


Kontrasterna fortsätter. Även religionernas paradis är olika.

I koranen är himlen en mycket fysisk sensuell föreställning, där köttsliga lustar tillfredsställs. Män förses med unga jungfruliga och rena kvinnor. De dricker ur floder av vin, som inte ger baksmälla. De vilar i luxuösa bostäder med kostbara mattor, juvelbesatta troner och blir uppassade av tjänstefolk.

Bibelns paradis är motsatsen. Ett metafysiskt ställe utan begär, makt, rikedom och köttsliga lustar. De återuppståndna är som änglar.

Kan det vara samma gud, når paradisen är olika?

En sista punkt.

Kristus dog nedbruten på korset, för att människan kan leva, och sade att hans kraft fulländas i svaghet. Jesus’ ande kan summeras i versen:

“Jesus grät.” (Johannes 11:35)

Detta är det rakt motsatta till islam, där svaghet är något avskyvärt. Allahs ande kan summeras i versen:

“Allah sade till dem: Dö.” (Koran; 2:243)30 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Mycket bra analys! Jag läser på för fullt om islam och jag ser skillnaden mellan kristendomen och islam på samma sätt som du. Du skrev på ett annat ställe att du hade läst Koranen och var chockad. Jag känner samma sak efter att ha läst den. Jag ser inte mycket till nåd och kärlek i den, och synen på kvinnor och barn som ett slags "ägodelar" är förfärlig! Fortsätt att berätta intressanta och adekvata saker!

Knute sa...

Har jag gått och blivit kristen? Och tror att Jesus blev född av en jungfru och återuppstod kroppsligen efter döden? Att han är son till Gud som skapade universum på sex dagar?

Om det går att vara kristen ateist är jag nog det. För att kunna bekämpa islam behövs den äkta varan, Jesus. Inte så att vi mesigt ska vända den andra kinden till, som i den sekulariserade västerländska varianten. Men Jesus hade mod och det behöver vi.

Anonym sa...

jag tycker att du är en diskriminerande jävel som försöker bevisa att kristendomen är bättre än islam alltså är du en rasist

Knute sa...

Anonym,
som tror att alla kristna respektive muslimer är två raser, du är minst sagt dum. Jag säger inte att du är en idiot, för då måste man vara idiotisk i alla avseenden. Du kan ju åtminstone skriva, och svära kan du också.

Anonym sa...

Analysen i sig är mycket djuplodande och bra, men rubriken du har valt är fullkomligt missvisande.

Allah och Gud är en och samma, skillnaden ligger endast i hur religionerna väljer att tolka honom med sina heliga skrifter. Som du skriver, enligt Koranen är "Allah" (som bokstavligen betyder "Gud" på arabiska) mer krigisk och oförlåtande jämfört med kristendomens gud. Problemet ligger i att Guden är den samma, endast hans vilja tolkas olika i de båda religionerna.

Föregående anonyma kommentant: Att diskriminera någon för en religion kan omöjligt göra dig till en rasist. RASist syftar på avvikande etniskt urspung. Alla inom en religion skulle i så fall vara av samma etniska ursprung, vilket är i det närmaste omöjligt. Vänligen lär dig betydelsen av orden du använder innan du kritiserar folk igen.

Knute sa...

Om man anser att det är samma gud eller inte beror på vad man utgår ifrån, religionshistoria, filosofi, teologi, politik osv.
Jag får nog återkomma i ett nytt inlägg.

Anonym sa...

Vi människor får väldigt lätt saker om bakfoten... Skillnaderna mellan alla religioner i världen beror endast på våra olika synsätt som grundar sig i våra olika kulturer, uppväxt, mönster, vad vi matas med genom vår omgivning som familj, traditioner, de vi har omkring oss, media osv. Anledningen till att vi ger oss på varandra och hävdar vår rätt och att just vi skulle ha den enda sanningen beror på rädsla och ingenting annat. Rädsla uppstår av att vi inte förstår, våra tankar är inte samma, vi har inte samma synsätt på saker och ting. Rädsla är brist på kunskap. Vad gäller Gud så finns det endast en enda Gud, så har det alltid varit och så kommer det att förbli i all evighet. Det är denna enda Gud som vi bör känna respekt, ödmjukhet och vördnad inför oavsett vilken religion vi tillhör. Låt denna enda Gud förena oss och underordna oss Guds vilja istället för att låta människors olikhet ligga till grund för agg, smutskastning, rädsla, förtal, diskriminering, mobbning, våld och krig... Gud vill oss bara väl, Gud är kärlek... Det är vi själva som ställer till allt för oss...

Anonym sa...

Den som tror på gud och har läst gamla testamentet och koranen inser snart att det är samma gud. och det folk inte förstår är att muhammed var den sista profeten och att gud lämnade kvar koran på jorden sist, detta betyder alltså att det är den boken vi skall följa. De kristna säger att muslimer nedvärderar jesus, men där har dom fel, att nedvärdera en profet är en synd. Ni måste vakna upp nu och läs mellan raderna, nogrannt, det man inte försår får man söka svar efter.

MVH; Den som söker, han finner!

Anonym sa...

Många som är avundsjuka på den Gemenskap, hjärta och kärlek Muslimer har och det har vi fått se i många tusen år, Läs bara om osmanska riket, den arabiska riket och de kristnas kommenterar på dessa, REN AVUND.

Medan Muslimerna sket i toaletter slängde de kristna mat och avföring på gatorna, och hygien fanns inte äns i deras ordbok, EOOW

L. O. K. Ejnermark sa...

Det här var en frisk blandning av islamofobi, kristen fundamentalism, men framför allt intolerans och inskränkthet.

Att Bibeln inte skulle innehålla beskrivningar om en Gud som bestraffar 'oskyldiga' är nog det mest uppenbara tokeri som utkommit ur detta inlägg.

Knute sa...

Kristoffer Ejnermark, om du har bytt ut Marx mot Muhammed så förstår jag din reaktion.

Du har för det första ingen aning om vad kristendomen är, det är tydligt. Gamla och Nya Testamentet är en historisk skildring där religionen går från klarhet till klarhet och där det nya upphäver det gamla. Det vill säga att till exempel profeterna Amos och Jesaja som förespråkade rättvisa och medkänsla har företräde för de primitiva sederna i det tidigare böckerna.

Det är likadant i Koranen, och det kallas abrogation. Muhammeds fredliga budskap när han bodde i Mecka upphävs av hans krigiska när han bodde i Medina.

Sen till diskussionen om den kristna guden och Allah skulle vara samma gud. Det förutsätter för det första att man överhuvud taget tror att det skulle finnas ett Gudaväsen. Och i så fall skulle detta gudaväsen var fullständigt ointressant om man skalade bort alla skillnader mellan islam och kristendom. En fullständigt formlös figur som inte har några åsikter om någonting, hur skulle han kunna ha det när religionerna tycker tvärtom i de flesta frågor?

Skillnaden i moral är avgrundsdjup mellan islam och kristendom. Jag hänvisar till mitt inlägg, läs det en gång till och tänk efter, inte finns det någon fundamentalism där!

Anonym sa...

Hatten av för en mycket intressant och välskriven artikel.

Jag skulle dock inte vilja påstå att det nya testamentet upphäver det gammla. Låt mig ta bibelns lag som exempel: I och med NT avskaffades cermoniallagen och den borgeliga lagen, dvs lagen om hur man skulle offra, vad man fick äta, hur brott skulle straffas etc etc. Vad som dock inte avskaffades var morallagen dvs 10 Guds bud. Denna morallag är än idag högaktuell för kristna, och således är GT inte upphävt.

Knute sa...

Tack Horace! Jag håller med om att 10 Guds bud är viktiga. Själva grunden. Samt Jesu Bergspredikan.

Anonym sa...

Jag tror att de abrahamitiska religionerna har liknande gudbilder eftersom de har ett likt ursprung med eftersom religioner är absoluta i sin karaktär och sitt väsen så blir de ändå olika och signifika.

Den kristna tron och dogmer om arvsynden säeskiljer islam och kristendomen och det får konsekvenser om religionernas kärna om t ex våld och etik.

En kristen med teori om människans natur som ett resultat av arvsynd och en muslim om Guds perfektion i sin avbild ger naturligtvis olika beteenden om man är medveten om dessa hinder och möjligheter.

Anonym sa...

Du som har skrivit den hära texten du är full av skit... du kan inte ens Tolka koranen och du siter och skriver de hära skit sakerna Kristna Muslimer Judar alla har vi samma gud Vi följer bara Olika böker Ni bibel vi Quranen... såna personer som dig ger islam en dålig bild jag hoppas verkligen att du tar och Läser mera om Islam så att du lär dig lite mera om min vackra religon... vem är det som har startat alla krigen i den hära världen Vi muslimer eller ni kristna ! haha patetiska ni startar krigen och vi är Terrorister I framtiden alla såna smutsiga personer som dig kommer att få stå till svars för de falska budskap ni sprider om Islam Länge Leve islam ! världens snabbast växande religon !

Knute sa...

Anonym 7 februari,
du ger själv en dålig bild av din "vackra" religion genom att låta så hotfull. Du måste inte vara lojal med terrorister bara för att de är muslimer. Försök tänka själv och låt bli att följa flocken.

Anonym sa...

Gud Har skapat världen, Människorna o allt... Guds son Jesus föddes till världen för att lära, bevisa samt hans viktigaste uppgift att lida och dö för våra synders skull, så att vi kan lägga bort våra synder i hans namn. Han lärde oss hur vi ska tro, be om syndernas förlåtelse, tro synderna förlåtelse som är det viktigaste. Treenigheten är fader(Gud), Son (Jesus), Och den helige anden (Som vi har inom oss).

Mark 11:25

Och när ni ställer er och ber, skall ni förlåta dem som ni har något otalt med. Då skall också er fader i himlen förlåta er era överträdelser."

Matt 6:14

Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser skall er himmelske fader också förlåta er.

Matt 6:15

Men om ni inte förlåter människorna skall inte heller er fader förlåta er era överträdelser.

Joh 20:23

Om ni förlåter någon hans synder, så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder, så är han bunden."

Ef 1:7

I honom och genom hans blod har vi friköpts och fått förlåtelse för våra överträdelser - så rik är den nåd

Ef 1:8

med vilken Gud har låtit all vishet och klokhet flöda över oss.

Kol 3:13

Ha fördrag med varandra och var överseende om ni har något att förebrå någon. Liksom Herren har förlåtit er skall också ni förlåta.

1 Joh 1:9

Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss synderna och renar oss från all orättfärdighet.

Anonym sa...

"Allah och Gud är en och samma, skillnaden ligger endast i hur religionerna väljer att tolka honom med sina heliga skrifter."

Stopp och belägg! Allah är ett namn på en gud, muslimers gud. Eller menar du att koranen ljuger?

"Som du skriver, enligt Koranen är "Allah" (som bokstavligen betyder "Gud" på arabiska) mer krigisk och oförlåtande jämfört med kristendomens gud."

Vem är det som lurat dig med att Allah betyder gud och till och med bokstavligen? Ilah betyder gud på arabiska, inte Allah. Muslimer säger inte "det finns ingen gud förutom Allah(Al ilah Allah)" för nöjes skull, nej, dom säger det för att koranen och hadith säger det.

"Problemet ligger i att Guden är den samma, endast hans vilja tolkas olika i de båda religionerna."

Tolkas, från vad? Menar du att koranen är en tolkning av GT? Problemet är att du inte vet så mycket om vad du skriver om. Guden som kallas Allah beodrar att man skall döda Judar och Kristna och inte ta dessa som vänner, hur får du en och samma gud till att vilja döda dess egendomsfolk och hans sons, messias, efterföljare? Detta var det mest förvirrande inlägg jag sett om islam, folk kan ju bli lurade av dig.

En annan anonym....

"Den som tror på gud och har läst gamla testamentet och koranen inser snart att det är samma gud."

Absolut inte, den som verkligen har läst vet direkt att det inte är samma gud. Olika namn har dom och sen att dom lär ut helt olika saker försvårar saken ännu mer.

Knute sa...

Tecknad serie om Månguden

Tips Eriks politiska

Anonym sa...

Den som säger att allah och JHWH är samma Gud, tar verkligen miste! Jesus var den siste som skulle komma och Messias som alla profeterna vittnade om! Gud ändrar sig inte och låter ännu en profet dyka upp på scenen då det står att Jesus var den siste! Alltså är det inte samma Gud, allah är en annan gud som inte är samma gud som JHWH!

Att påstå att allah och JHWH är samma Gud, är som att påstå att Oden Thor och JHWH är samma Gud, plaktiskt taget omöjligt!

Anonym sa...

Allah är månens gud. Old Devil Moon.

Anonym sa...

simon:

De finns inget som heter relgioner.
de finns nåt som heter troende på att de finns en högre makt,kraft, en gud alltså. sen vad ni döper han till är upp till var och en. ordet kristen kommer från korset,, att tro på korsfästelsen för jesus,och de kan vem som hälst tro på utan att vara kristen. men ordet islam kommer från ordat "aslam" som betyder att överlämna sig själv ,, att underkasta sig , att buga under gud , och varje person som tror på en högre kraft från budister till judar är musliner. men olika muslimer vissa av er tror på korsfärstelse och vissa tror på budda profeten som som satt med benen o kors och vissa muslimer som tror på att mose delade på havet, men vi alla är muslimer. så inan ni alla snaka om musliner så ska ni veta att va muslim betyder. men alla får igentligen tro på vad dem vill men vi alla kommer en väcker dag att dö och då kommer vi att få svar på alla våra frågor. om någon vill diskutera detta med mej, så skicka gärna till min mejl. simos_iraklis@hotmail.com

Knute sa...

Att överlämna sig, att underkasta sig, att buga sig under gud... är religionens psykologiska kärna. Tag exemplet med en alkoholist som slutar att dricka när han upptäcker att det finns en högre kraft som styr honon, nämligen flaskan. Han inser att det är en illusion att han kan styra sitt liv med sitt eget jag och sitt medvetande. Han blir medveten om hur utsatt han är för krafter i ett ändlöst samband, luften han måste andas, maten han måste äta, de människor han måste möta.
Det är en fullt normal upplevelse, och den är religiös. De som förnekar den mår inte bra, antingen de är alkoholister eller inte.

Problemet kommer när predikanterna och profeterna kommer in i bilden och utnyttjar detta tillstånd för att få makt över människan.

Knute sa...

Simos Iraklis,
jag tyckte att detta var så intressant så jag gjorde ett inlägg med din kommentar här:

Vilken gud?

Anonym sa...

Från SB
Jag måste tacka dig Knute som tar upp detta ämne. En gång i tiden kallade jag mig också för kristen ateist. Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess.
En felaktighet vill jag dock påtala: NT nämner kanske inte Mohammed men varnar för Islam på åtminstone två ställen.
Den första passagen är i Johannes 16:2 där Jesus säger "…ja, den tiden kommer, då vemhelst som dräper eder skall mena sig därmed förrätta offertjänst åt Gud." Det är alldeles uppenbart att han här åsyftar Islam och visste vad som skulle komma. Hans egen första ankomst till jorden var ju förutsagd i Jesaja 700 år för vår tideräknings början.
Den andrà passagen är i Johannes Uppenbarelsebok där Johannes får se bilder (a godly video) av det framtida "ned of times" 2000 år senare (vår tidsperiod) och missuppfattar vad det står i de pannband eller armbindlar ("badge of servitude") som antikrist-krigarna bär. Han förstår inte vad det står eftersom det då inte fanns ett arabiskt skriftspråk och misstolkar det som grekiska siffror - 666. Men det stod istället "In the name of Allah" + 2 korslagda svärd, vilket palestiniern och den f.d. muslimske PLO-terroristen Walid Shoebat så fint förklarar på denna YouTube-fil:
http://www.youtube.com/watch?v=i2vbZG4_g8k&feature=related

Sedan är det alldeles korrekt att Gud och Allah är två helt skilda entiteter. Allah är i själva verket Satan (=Lucifer), vilket Walid Shoebat klargör på de följande två filerna:
http://www.youtube.com/watch?v=7GPbWXG1BlE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iW4EDy7rxqI&feature=related

Detta förklarar varför Islam och Kristendom är varandras absoluta motsatser i handling, Kristus och Anti-Krist. Den ena religionen säger att allt blod som någonsin behöver spillas har redan spillts av Jesus Kristus för att vi skall få frälsning. Den andra religionen säger att Allah kräver att vi offrar oss själv och andra (i hur mycket blod som helst) för att vi skall få frälsning och komma till Paradiset.

En annan väldigt tydlig skillnad är det personliga förhållande som man kan ha till Gud och Jesus om man ber till honom vilket bestyrker det som Jesus säger: "Ingen kommer till Fadern förutom genom mig". Titta på dessa YouTube clips av f.d. muslimer som får en direkt kontakt med Jesus. Detta förekommer (enligt deras mening) inte inom Islam. På YouTube kan man hitta massor av liknande filer men inga där muslimer får kontakt och kan samtala med Allah. Det är den här typen av uppenbarelser som gjort det så svårt för mig att fortfarande vara kristen ateist (till Knute):

Titta först på Nadia och följ gärna alla hennes YouTube-filer:
http://www.youtube.com/watch?v=Rrt0cAqJURk

Titta sedan på f.d. Hamasterroristen Afshin och hans upplevelser;
http://www.youtube.com/watch?v=ybB4gqx5VQI
http://www.youtube.com/watch?v=8itLjwi3JHQ

PÅ INternet finns jättemånga liknande filer.
/SB

Anonym sa...

Jag tycker att det är ganska patetiskt att vuxna människor i dagens samhälle håller på och grälar om olika övernaturliga väsen och vilken av dem som är vilken och vilken som är bäst.

Det finns inga tomtar eller troll, inga gudar eller gudinnor, inga spöken eller djävlar. Inget valhall, paradis eller hel. Att hålla på och lura i sig och andra det, för att kontrollera dem att få dem att göra som man vill, är så fånigt.

Knute sa...

Tja, det finns en och en halv miljarder muslimer för vilka det vore mer eller livsfarligt att säga att det är patetiskt att tro på Allah...

Anonym sa...

Ska ni tycka men allah är den sana

Anonym sa...

Ida

Anonym sa...

Mycke våld har begåts av alla religioner namn. Men de är fortfarande sjuka makt galna mäniskor som gör de. Döm inte religonerna för mäniskornas sjuka betende!
Dock så är de stor betydelse på karaktär drag i Gud i Koranen och Gud i Bibeln.
Gud i koranen har mer dominant över sina troende eller tjänare därför har han bara kärlek för dom och lovar dom mycke anerlunda paradis.
Men JHWH =JAHWE Bibelns Gud Befäster sin Kärleksfulla relation till alla mäniskor och osjälviskt gör allt för att rädda de from syndens makt för att kunna ha vighet med de i paradis.
Altså karaktären avlöjar allt.
men även bland äkta kristna och muslimer för dom bara speglar cad dom följer!

Låt era hjärta vägleda er för att aldrig sluta göra gott mot alla runt er och att inte döma andra som har
inte mognats för att förstå bättre. Mvh medmänniska.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.