21 juli 2007

Between a rock and a hard place.

Och vad händer sedan?

Det är den fråga man måste ställa sig om vi backar ut ur Irak nu och överger landet.

Bland nederlagsivrarna är det få som vill svara på det; de flesta blir bara arga och några säger: "Vi ska inte lägga oss i, låt dom slå ihjäl varandra själva."

De sistnämnda tror inte heller att det blir några obehagliga efterverkningar om vi tar bort våra trupper.

Naturligtvis ska inte USA stanna i Iraq i evig tid. Historien visar att amerikanska trupper alltid har dragit sig tillbaka från andra länder så snart ordning återställts och landet kan styras av det egna folket.
Det är också vad som borde styra dagens beslut; inte något godtyckligt påhitt från politiker utan militär erfarenhet.

Terroristerna vet att det är enormt viktigt vem som har makten i Irak. De forslar in militär utrustning så snart de har möjlighet, med Irans hjälp.

Att driva ut USA nu vore en enorm seger för terroristerna och skulle dra till sig stora mängder av nya rekryter från hela världen och de länder som nu har börjat samarbeta med USA skulle fullständigt tappa förtroendet för landet.
Det skulle stoppa underrättelseverksamheten och hjälpen att frysa det internationella penningflödet till terroristverksamheten.

Till och med NewYork Times, som tycker att vi ska dra oss ur, medger att det skulle resultera i blodbad. Man tycker det är att föredra framför att fortsätta en konflikt som hittills har resulterat i färre döda och skadade, än jämfört med de första 24 timmarna vid landstigningen i Normandy.

Reportrar ser fram emot när de kan trumpeta ut att nu har 4000 soldater dödats till ingen nytta i Irak. De kommer aldrig att andas om att fler Marines dog under WWII enbart för att inta en ö i Stilla havet.
Under Amerikanska inbördeskriget dog dubbelt så många soldater under en dag i slaget vid Gettysburg.

Thomas Sowell säger att frasen "Kriget mot terrorism" är ett felaktigt uttryck. Det är "Terroristernas krig mot oss" och det är inte något som vi godtyckligt kan knäppa av och på. Vår enda möjlighet är att slåss antingen där eller här hemma.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Irak: Förstärkningen fungerar

"Mens politikerne i Washington er ved at gå i panik ved tanken om den tilstundende valgkamp, så passer Petraeus og hans tropper deres arbejde."

En Bombe i en Turban

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.