08 juli 2007

Brittiska muslimer, jihad och fredens religion


Från Veritas Universalis:

De senaste terrorförsöken i Storbritannien har ingenting att göra med läran om islam. Så står det i en annons i fredagens brittiska tidningar där brittiska muslimsamfund, däribland personer från läkarfacket, tar avstånd från de misslyckade terrorangreppen i London och Glasgow.

Muslimerna kallar sig "Muslims United" och i annonsen använder de följande vers från koranen: "Om någon dödar en oskyldig själ, är det som han hade dödat hela mänskligheten."

En oskyldig själ? Icke-muslimer är aldrig oskyldiga enligt de islamiska skrifterna. På denna enda fridsamma koranvers går det tio våldsamma. En argare bok än Koranen får man leta efter.

"De islamiska skrifterna tillåter till och med taqiyya. Man får ljuga för de otrogna när det är nödvändigt. Det är mycket betecknande för "Muslims United", att de kallar sin hemsida
"Islam is Peace", skriver Veritas Universalis.

"Muslimerna har därmed satt sig själva i en hopplös situation. Världen har ropat på ett klart muslimskt avståndstagande till våld och terror. Och när de så gör det, tror vi inte på det.

I varje fall inte, när de gör det i denna form. De har ju nämligen inte tagit avstånd från islams våldsparoller. I stället ljuger de. Islam är inte fred. Islam är, som påven sade via ett gammalt citat, en religion som skall spridas genom svärdets makt."

Läs även i
SvD om årsdagen av terrorattackerna i London den 7 juli 2005.

4 Kommentarer:

Peter A sa...

Våldsuppmaningar är även vanligt förekommande i bibeln.

http://kristendomskritik.blogspot.com/2007/01/bibeln-freskriver-hedersmord.html

Ovan annons, som fördömer bombförsöken, måste väl ändå ses som något positivt?

Anonym sa...

Islam er en facistisk ideologi.
Alle, der bekender sig til facismen, er mere eller mindre medskyldige i den terrorkrig, der føres mod de vestlige folk.

falkeøje

Knute sa...

Både i Kristendomen och Islam är det så att det senast skrivna upphäver det som skrivits tidigare, vilket kallas abrogation = exeges på teologispråk.

Våldsuppmaningarna i Gamla Testamentet upphävs av Nya Testamentets kärleksbudskap.

Koranen består av två delar, den fredliga Mekka-delen skrevs först, och upphävs av den krigiska Medina-delen som uppmanar till dråp på de otrogna och paradiset som belöning till mördarna.

Därför kan vi aldrig veta om imamerna menar allvar när de fördömer bombförsöken, de kanske använder den heliga lögnen, taqqya, när de använder en Mekka-vers som de vet är upphävd av en Medina-vers.

Veritas Universalis skriver bra om detta, klicka på länken i början av inlägget.

Knute sa...

"Dödsdoktorerna i England hade fyllt de bilar de tänkte spränga i luften med använda sjukhussprutor med något innehåll - kanske hivsmittat blod? Islamonazismen är verkligen helvetisk och en fara för västerlandet - men vi tar den inte på allvar."
Östra Ölands fria horisont

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.