10 juli 2007

Cat Stevens om Salman RushdieEn artist som gör reklam för islam på Nobelfester och Live Earth och alla möjliga sammanhang är Yusuf Islam, också känd som Cat Stevens. Han lär ha blivit muslim efter att ha varit nära att drunkna. Han borde valt buddhismen i stället, den är fredligare än "fredens religion" och gör sig lika bra på skivomslagen.

En brobyggare brukar han kallas men den bron är nog enkelriktad av hans uttalande om författaren Salman Rushdie att döma:

"Rather than go to a demonstration to burn an effigy of the author Salman Rushdie I would have hoped that it'd be the real thing."

Jihad i Jönköping skriver: Här en anledning att jag kräks när jag hör en "Cat Stevens" låt. Han vill hellre elda upp Salman Rushdie själv än en docka. Vissa säger att han har en svensk mamma och stämmer det så skäms jag. Religion of peace™! Indeed!!!

Från en video med Yusuf Islam/Cat Stevens:

Robertson: Du tycker inte att denna man förtjänar att dö?
Islam: Vem, Salman Rushdie?
Robertson: Ja.
Islam: Ja, ja.
Robertson: Och är det din plikt att vara hans bödel?
Islam: Uh, nej, inte nödvändigtvis, såvida inte vi var i en islamisk stat och jag blev beordrad av en domare eller av myndigheterna att utföra en sådan handling - kanske, ja.

Se videon här.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Antagligen är det haschpipan som ledde Steven Demetre Georgiou, som han ursprungligen döpt till, in i lite för djupa funderingar. Så efter att han bytt namn till Cat Stevens, blev det slutligen, Yusuf Islam.

Snikenheten har popstjärnan dock fortfarande i behåll, då han vidtagit långtgående åtgärder för att garantera en vill skivförsäljning. Då syftar jag förstås på det eleganta tilltaget att på senastee skivan UTESLUTA efternamnet på skivomslaget. Av någon anledning tror nog även Steven eller Cat eller Yusuf, att skivan säljer bättre UTAN det nya efternamnet "Islam"...

Och det kan nog ligga något i den kalkylen?...

Länk skivomslag:

http://www.nasheeds.com/store/images/An%20Other%20Cup.jpg

Gustafsson i Säffle

Knute sa...

Försvarstal för Yusuf som inte sprider islam med svärdet:

http://gulaykocbay07.wordpress.com/2007/07/15/islam-spredes-med-sværdet/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.