28 juli 2007

Demografi, frustration och gatuvåld


Mellan 1950 och 2007 ökade Gazas befolkning från 240 000 till 1,5 miljoner människor, på grund av palestinska familjers höga fertilitet. Sveriges befolkning år 1950 var sju miljoner, räkna själv ut hur många vi varit om vi förökat oss med samma hastighet.

En hel del ungdomlig kemi i luften, som ingen riktigt kan kontrollera.

Så till USA. Där sitter 2,2 miljoner människor i fängelse, fler än i Kina med 1,5 miljoner och Ryssland med en knapp miljon. Större delen av fångarna i det amerikanska fängelsesystemet är latinos och svarta.

Befolkningsökning, otålighet och gatuvåld. Och narkotika, inga lätta lösningar finns på det problemet. Och islam, som också fungerar som narkotika. I det fallet tror jag Marx hade rätt, att religion fungerar som opium för folket.

Kommer Israel att finnas om tjugo år? Åk dit och njut av det lössläppta nattlivet i Tel Aviv och Jerusalem medan tid är, kokkonsten, det goda vinet och visdomen. Åk till Sydamerika, åk till Nordamerika. Skynda, medan Ondskan hastigt brer sig över det mesta av klotet på en gång….

Tack till La Kimpolina för inspirationen

2 Kommentarer:

Berit sa...

Vad man glömmer bort att nämna är att brott lönar sig.
Vanliga inbrott har polisen inte tid med numera. Nationer kidnappar människor och belönas för det. Om man blir antastad (åtminstone i England) ska man inte ropa på "Hjälp" utan på polis, som inte har resurser att komma till undsättning. I många områden i större städer törs varken polis eller ambulanspersonal ingripa.
Brottslingar som arresteras får väldigt lindriga straff, även mord ska anses som ytterst grymma för att ge några år bakom galler.

Anonym sa...

Demografin är kanske den enskilt viktigaste faktorn - som systematiskt glöms i olilka analyser av Mellanöstern. Saudiarabien exempelvis, kommer från 1950 till 2050 att mer än tiodubbla sin befolkning... Från 3.2 milioner till 40 miljoner. Man häpnar.
Förutom ett par nationer i Nordafrika, så är denna trend genomgående över hela den muslimska väelden.

Ta det dagsaktuella Pakistan.
Så här ser deraas befolkningsutveckling ut:
1950 37
2005 158
2050 292

På 100 år skall landet alltså försörja tio gånger så många människor...

En normal intelligens förstår ju att även utan en religion som islam, så kommer Pakistan att riskera enorma sociala och ekonomiska problem.

Gustafsson i Säffle
http://gustafssonisaffle.wordpress.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.