16 juli 2007

En paradox

Independence Day har nyligen passerat här i USA och hela skalan av attityder när det gäller patriotism (eller bristen på sådan ) fanns att beskåda för alla intresserade alltifrån det årliga F**k the Fourth Party för knäppisarna i San Francisco till ordinarie amerikaner som välkomnade en båtlast med flyktingar.

Ett besök på zombietimes foto-sida är intressant. Den visar bilder från demonstrationer, protester och underliga festligheter som erbjuds av de egendomliga invånarna i området.
Exemplet här är bara ett lockbete; ta en titt på sidan som innehåller mycket som får känslorna att svalla.


I motsats till detta såg jag ett reportage om 27 personer med en annan inställning till detta land.

En grupp inkluderande läkare, tandläkare och annat löst folk som inte hade för avsikt att väcka uppmärksamhet men som ändå är intressanta som jämförelse.

Denna grupp på 27 personer, män, kvinnor och barn riskerade livet för att fly från det underbara paradiset i Caribbean som kallas Kuba.
Ni vet, den där platsen som har fri sjukvård propagerad för av Michael Moore och där man bara får en ransoneringsbok om man inte förolämpar den store ledaren mer känd som El Commandante en Jefe

2 Kommentarer:

Knute sa...

Che Guevaras favoritsysselsättning var att att sätta pistolen mot bakhuvudet på tillfångatagna motståndare och trycka av.

Anonym sa...

Che Guevara, tillsammans med Fidel Castro tillhör förutom diktatorernas skara (åtminstone i Castro´s fall)även FOLKMÖRDARNAS! Ett ganska okänt FAKTUM för alla i till exempel svensk-kubanska lögnarföreningen eller alla kids som ser honom som en "hjälte" (tack vare Hollywood).

15 - 19 TUSEN judar, liberaler, socialdemokrater, homosexuella, intelektuella och andra avvikande mördas av Castro of Che Guevara i ett korrekt utfört FOLKMORD under och efter revolutionen på Kuba.

Kommunister brukar hävda att dessa var "revolutionens fiender" eller "CIA-agenter" men verkligheten är att dessa individer mördas PÅ GRUND AV sin sexuella lggning, etnicitet eller politiska övertygelse och inget annat.

Och därmed följer han i samma tradition som vilket valfritt kommunistiskt land i världen som helst.

Jakob Dlouhý
http://www.postmoderntimesgroup.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.