08 juli 2007

En påminnelse.


De strider för allas vår frihet, inte bara för USA.

"Fienden visar nya sidor varje dag ...men nu har vi en ny fiende.
Fienden övergår från att vara muslimska extremister till att bli amerikaner. Fienden håller på att bli de människor som vi riskerar våra liv för att försvara. Och de förstår inte det. Men genom att fördöma det vi gör, fördöma våra ledare, fördöma det krig som vi genomlever och strider, isolerar de militären från vårt ordinarie samhälle...och de blir våra fiender.

På internet kan man se hur terrorister hugger huvudet av amerikanska medborgare och det förorsakar inga våldsamma protester men om en amerikansk soldat dödar en irakier under en strid blir det utredningar och ibland blir soldaterna till och med fängslade för att de gör sitt arbete. Det är fruktansvärt sjukt att vårt samhälle har blivit sådant." Sergeant Eddie Jeffers.


"Många amerikaner har inget begrepp om hur mycket frihet kostar och vilka de människor är som betalar fullt pris. Ibland tror jag att man bara ser oss som namnlösa och ansiktslösa och inte som verkliga människor. Många av oss är faktiskt rädda att när vi äntligen kommer hem,( de som nu gör det,) kommer vi att mötas av protester och det är skrämmande."
Specialist Jason Gilson.


Video av Lizzie Palmer!

4 Kommentarer:

Knute sa...

"Jag tittade på TV, och blev djupt sorgsen över att behöva konstatera att det var mycket viktigare att berätta om vem som var far till Anna Nicole Smith's bebis, eller att Lindsay Lohan behövde åka in på rehab, eller att Paris Hilton tvingades sitta häktad, än det faktum att amerikanska soldater stupar i Irak varje dag.

De döda soldaternas ansikten flimrade förbi under loppet av en sekund på CNN, och sedan var det dags for Larry King att intervjua filmstjärnan Angelina Jolie.

Detta är ett inbördeskrig mellan Sunni- och Shiamuslimer, men det är mycket mer än så; det är en strid mellan civilisation och barbari.

Kriget är en kamp mellan de krafter som vill kasta tillbaks Irak in i en medeltida fundamentalistisk diktatur, sponsrade av Iran, och de förkämpar, ledda av USA, som trots hårt motstånd försöker säkra en demokratiskt vald regering i landet."

Aftonbladets kolumnist Johanne Hildebrandt följer en fallskärmspluton i Bagdad.

Knute sa...

Som jag skrev i en tidigare kommentar:

Med tanke på befolkningsutvecklingen är frågan om Väst har tillräckligt många soldater att skicka.

Ett gott råd till de västliga ledarna, som sänder sina soldater till ungdomspuckel-länder som Irak och Afghanistan, och som nu överväger att gå in i Darfur:

Håll er för Guds skull borta. Västliga länder med EN son per familj skall inte skicka sina unga män som kanonföda i ungdomspucklarnas hejdlösa mördanden.

http://www.uriasposten.net/?p=4720

Knute sa...

Kommentar till min förra kommentar:

jag håller med om att Västvärldens soldater i Irak och Afghanistan strider för allas vår frihet. Kanske det inte finns något alternativ. Det är tragiskt.

Anonym sa...

härlig läsning! Jag står bakom USA helt och hållet.
Mvh Maximus

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.