25 juli 2007

Förändring inifrånIran har en pågående kampanj för att se till att människor är sedligt klädda.
I måndags intensifierade man ansträngningarna i Tehran genom att skicka ut dussintals polisbilar och minibussar inkluderande 100 kvinnliga poliser.

Irans kvinnor är skyldiga att täcka alla kroppsliga konturer samt huvudet men under senare år har kvinnor börjat visa både anklarna och håret och även att de har en midja.
Man klagar på att de klär sig i alltför åtsittande kappor och ser ut som modeller.

Män får inte ha västerländsk frisyr och kläder och polisen hackar också ner på affärer och frisörer.
Syndare får först en tillsägelse och om inte det hjälper kallas man till rådgivning; därefter blir det rättsliga följder.

Man vidtar dessa åtgärder ur säkerhetssynpunkt, sägs det.. Jag antar att männen inte kan behärska sig utan hoppar på varje kvinna som visar lite hud eller kör av vägen om de ser en fotknöl?

En stor del av den iranska befolkningen, särskilt de yngre, blir mer och mer intresserade av den västerländska kulturen, musiken och modet; till mullornas stora fasa. Attityder och traditionsförändringar måste komma inifrån, kanske Donatella Versace och Vera Wang kan skapa kläder som inspirerar och rör om i grytan.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Jag undrar om den iranska klädpolisen är så närgången därför att om man förödmjukar unga människor på det viset så tappar de självförtroendet och kommer sig inte för att göra revolt?

Knute sa...

Vilken sjuk moral! Det är islams inbyggda rasism mot alla vantroende som skapar såna psykopater som styr Iran, och som ligger bakom muslimernas vardagsbrottslighet i Europa.
Monster kan bara dömas efter sin moral, i detta fall sin islamiska moral, som vänder upp och ner på allt vad vi tycker är rätt och fel.
De tycker vi är onda och sekulariserade och gudlösa och utan människovärde, och att det är en Allah välbehaglig gärning att behandla oss illa.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.