26 juli 2007

Frukt och Nötter


Kalifornien har länge varit känt för sina "fruits and nuts" men de är inte ensamma.
Den förhoppningsfulle demokratiske partikandidaten John Edwards fru Elizabeth talar nu om för oss att frukt och grönsaker lämnar "Carbon Footprints".

Med andra ord; när vi äter bananer och apelsiner bidrar vi till den globala uppvärmningen eftersom det åtgår fossila bränslen till transporten.
"Jag bor i North Carolina och jag kommer aldrig att äta tangeriner igen", säger den förtjusande damen.

Miljö-nötterna vill lägga extra avgifter på frukt som transporterats och de gör sitt bästa för att få inflytande i detta land. Tyvärr måste man konstatera att det finns tillräckligt med idioter villiga att ge dem den makten.

1 Kommentarer:

Knute sa...

I Sverige finns en myndighet som heter SIKA som vill lägga en kraftig avgift på lastbilstransporter. Men till skillnad till Tyskland, som har en sådan avgift, har Sverige inget alternativ, varken finmaskigt järnvägsnät eller en massa kanaler med pråmar.

Myndighetens duktige chefsutredare, Göran Friberg, har gjort ett bra jobb och påpekar att det är politikernas uppgift att göra en avvägning. Men de är nötter och kommer att svälja hans utredning hel, med negativa konsekvenser för Sveriges ekonomi.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.