15 juli 2007

Information


Om man tror att de muslimska terroristerna bara är en bunt radikala, religiösa fanatiker som lever under primitiva förhållanden begår man ett allvarligt misstag.
Följande artikel visar de många hi-tech kommunikationsmöjligheter som används, speciellt internet.

En grupp från Radio Free Europe/Radio Liberty har beskrivit det nätverk av högteknologisk kommunikation som florerar i den islamiska jihadist rörelsen. De påstår att det finns en stor blogvärld enbart för mördare. Två av dessa reportrar tillfångatogs och dödades tidigare i år.

Tekniskt välutrustade muslimer producerar en enorm mängd web.sidor med videos, e-tidningar och filmer som alla har gemensamt att de uppmuntrar muslimer att förena sig i kampen mot fienderna i Baghdad, London, Glasgow eller New York.
Glöm de snuttar ni ser på YouTube; detta är sofistikerade globalt distribuerade propagandaoperationer.

Man skickar också ut pressmeddelanden om bombningar och attacker som är avsiktliga lögner enbart för att inbilla de godtrogna att de är framgångsrika. Den 11 mars sände 11 identifierbara grupper ut 966 påståenden om strider och sammandrabbningar som inte hade någon grund i verkligheten.
Språkbruket är religiöst och man spelar inte på nationalistkänslor utan på en samhörighet genom islam.

När sedan Arabisk TV, Al-Jazeera eller Al-Rafidayn i Egypten eller Iraks Al-Zawra presenterar uppgifterna som nyheter är det inte underligt att även unga muslimska läkare med en PC någonstans i världen blir hjärntvättade.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Warner MacKenzie skriver:

Islam: It's The Ideology, Stupid!

Västs böjelse för okunnighet är fullständigt häpnadsväckande när man betänker att, i detta det första årtiondet av det 21:a århundradet, en verklig guldgruva av information, i varje ämne, finns tillgänglig vid ens fingertoppar via internet.

http://globalpolitician.com/articledes.asp?ID=3094&cid=11&sid=109

Via http://dansk-svensk.blogspot.com/

Anonym sa...

Det märks ju att det bara är ni två som håller på att gulla med varandra.
Inlägg efter inlägg.

Ynkligt och avslöjande.

Lägg ner bloggen - den fyller ju ingen finktion. Ni två kan väl mejla varandra istället!

Anna

Berit sa...

Anna, ditt andra namn, eller hur?

Vi, tillsammans med de andra 500 som läser vår blog varje dag, skulle uppskatta fakta som stöder dina synpunkter.
På tal om dåligt språk så heter det funktion inte finktion.
Detta är din tredje kommentar inom mindre än 6 minuter; om du planerar att kommentera i fortsättningen var vänlig och avstå från vulgärt språk.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.