18 juli 2007

Läkare


Många av oss har under de senaste veckorna försökt förstå hur en muslimsk läkare, som vigt sitt liv åt att hjälpa andra, kunde vara ansvarig för bombattentatet i Glasgow.
Hassan M. Fattah ger följande förklaring:

Det är inte alls ovanligt att läkare och ingenjörer engagerar sig i politiska muslimska grupper både av den våldsamma och den mer moderata sorten. Muslimska vetenskapare är bland de mest politiserade grupperna och många anser att den moderna vetenskapen har tillkommit utanför den muslimska världen och att den måste införlivas utan att man korrumperar kulturen.

All vetenskap kan hittas i Koranen - allt från förklaringen till jordbävningar till genetik. Anledningen till vetenskaplig kunskap är att använda den för att förstärka tron och har inget att göra med vetenskapen i sig.

Medicin och teknologi har länge varit de mest åtråvärda och beundrade yrkesgrupperna i den arabiska världen och många av de mest kända författare, tänkare och politiker kommer från medicinska och tekniska skolor. Många militära ledare också denna bakgrund.

Det inkluderar George Habash, en doktor och grundare av "Popular Front for the Liberation of Palestine"; Fathi Shikaki, läkare och grundare av Palestinian Islamic Jihad; Mahmoud Zahar och många andra ledare för Hamas är utbildade läkare ; Osama bin Laden, en ingenjör och Ayman al-Zawahri, hans No. 2 in Al Qaeda, var tidigare praktiserande läkare.

Men det är inte bara inom den arabiska världen som man finner detta. Massmördarna Che Guevara och Josef Mengele var också läkare.

Läkare representerar den person som har makten över liv och död. Nu förknippas läkare också med traditionen att de är ledare som inte får svika. Det är en av anledningarna till att så många läkare aktivt bekämpar Väst.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

En tanke som slår mig är att extrem-grenen medvetet hjärntvättar högt utbildat folk eftersom dessa mycket enkelt får resa in i Europa, t.o.m i dem länder med någon form av restriktion på inflödet. Omvänt; det lär dröja innan läkare spränger Globen i Stockholm om man säger så.

Kan det ligga någon sanning i det..?

Knute sa...

Marthin, du är genialisk! Är det du som ligger bakom http://motvarnet.se/
Fortsätt med det, kan bli lika stor som danska http://politik.blogbot.dk/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.