11 juli 2007

Muhammed, Marx och Hitler i Röda moskén


Vi går mot en katastrofal polarisering i Västvärlden. Allehanda konspirationsteorier frodas där Bush och Israel är skurkar som måste bekämpas. Marxistiska resonemang om att oljan ligger bakom allt. Inte det minsta intresse av att sätta sig in i hur islamisterna tänker, allt är sionisternas och kapitalets fel. Korthus av paranoida teorier som man inte får peta på för då blir innehavarna galna av irritation.

Det går liksom inte att tänka på två sätt samtidigt, nej islamisternas krig mot demokratin finns inte, det var ju ”vi” som började. Om man försynt säger 11 september viftas det bort som något ovidkommande och i stället dras en massa historisk bråte fram om Västerlandets skuld och liknande. Därmed menar jag inte att man inte kan lära sig av historien, till exempel att nazisterna kunde ha stoppats innan de blev för starka. Men att knysta om sådant är förstås rent kränkande.

Om man pratar om Irak handlar det alltid om det orättfärdiga i invasionen. Än sen då, det var ju för fyra år sen. Titta i stället på vad som nu håller på att hända: atombomber i händerna på galningar som tror på absurda sagor om den tolfte imamen, Mahdi, som ska komma när jorden går under, och att det därför är en Allah välbehaglig gärning att se till att jorden går under.

Detta är allvarligt, vad ska vi göra åt Iran, kan vi göra något? Några råd kan man inte vänta sig från de rödbrungröna konspirationsteoretikerna, därför att de ser inte verkligheten på samma sätt, de har drabbats av ett tanke-virus, ungefär som religiösa människor tror på ett liv efter döden.

Även i Pakistan är risken stor. Om talibanerna tar makten får de tillgång till atomvapen. Men reflexmässigt fortsätter man i Väst att skälla på USA för stödet till den diktatoriske presidenten Musharraf.

Läs i
SvD om utvecklingen i Pakistan och stormningen av Röda moskén.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Da liegt der Hund begraben...

Är Eurabia en konspirationsteori eller en verklig konspiration och komplott? Eftersom jag gick så hårt till storms mot konspirations-teoretikerna så måste jag ju hålla ryggen fri.

Man ju undra över varför medier och politiker varit så tysta om de överenskommelser mellan EU och Arabvärlden som bevisligen finns, en del slöts redan för årtionden sedan.
Da liegt der Hund begraben...

magnus sa...

Jag tror att Iran/Syrien/Hizbolla(som iofs är Iran i Libanon) kommer att attackera Israel med konventionella vapen. Galna är dom i sitt judehat. Men faller Pakistanska regimen... Får de ner atomvapnen till Libanon? Vill de bomba Israel så att de inte kan leva där, samt riskera att själva dra på sig USA:s kärnvapen? Nej, jag tror att det blir konventionellt, och om bin Laden lägger handen på kärnvapen blir det nog mycket utpressning mot länder (men detonation i terrorsyfte på orter långt från arabvärlden kan knappast uteslutas).

Gudmundsson bloggar förresten ett bra Channel 4-program om hat mot judar i Storbritannien. (Hat mot judarna är ju bl a det som triggar islamisterna i arabvärlden.) Inte bara araber, utan även horder av liberal vänster hejar friskt på Hizbollah och tenderar blir allt mer judefientliga -- en "Jingeutveckling"? -- utan att förstå att jihadisternas mål är att göra UK till islamisk stat där de själva mördas och förtrycks.

Verkliga nötter! (*) Samtidigt växer i UK nationalsocialistiska BNP; sorglig och primitiv utveckling! Judar lär få leta efter lugn; I Frankrike har de ju länge haft problem med antisemitism.

-

(*) Ungefär som nötter på DN som, fick jag nu se, skriver om Musse Pigg-figuren Farfur i Hamas TV att israeliska mediebevakningsorganisationer anklagats för indoktrinering; fega dumma vänsterjournalister att inte säga det själva! Det har massvis redan sagt, även en och annan vänsterjournalist. Hade Israel haft något liknande hade man såklart, och riktigt, anmärkt att det var indoktrinering, men då förmodligen extremt högljutt...

/Magnus

Anonym sa...

Eller så är det en "polarisering" som behövs: den nuvarande polariseringen x 1000.

- Som kan förmå räta ut västerlänningens förvirrade moral och världsbild.

Jag tar vilken annan utveckling som helst, hellre än dagens sluttande plans lunkande mot undergången.


GiS

Knute sa...

Iran is using Lebanese militant group Hezbollah to arm and train Shia insurgents.

http://www.cbc.ca/world/story/2007/07/02/iraq-iran.html?ref=rss

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.