27 juli 2007

Ny plan för Irak


Med den energiske Murtha i spetsen har House-demokraterna knåpat ihop ett nytt förslag till hur amerikanska trupper ska dras tillbaka från Irak med början om två månader.
Man är generös nog att låta Bush bestämma slutdatum för återtåget; på så vis kan man skylla det oundvikliga blodbadet på honom.

Om Murtha får som han vill ska alla trupper vara hemma i november; han vill att alla soldater ska leva upp till en viss standard (vad som nu menas med det) och budgeten för Guantanamo ska skäras ner till hälften.
Man kanske kan ge fångarna sjukvård på kubanska kliniker och skära ner på maten de får för att spara pengar?

I september tar man upp resonemanget om militärbudgeten och det enklaste vore att låta demokraterna sätta ett stopp för alla militära kostnader. En omröstning och alla de som vill ha fred till varje pris får som de vill.
Demokraterna har emellertid inte kurage nog att sätta stopp och ta det på sitt ansvar. I stället fortsätter man att skälla på Bush och övertala tillräckligt många republikaner att byta sida så att dessa kan bära hundhuvudet för vad som kommer att hända.

Jag saknar ord starka nog för att uttrycka hur hutlöst, oansvarigt och skamligt det är att utnyttja våra soldater för partipolitiska syften.

Genom att inte stödja presidenten och militären bidrar Murtha och hans anhängare också till att fler irakier dödas. Al-Qaeda och andra grupper känner sig uppmuntrade av den amerikanska oenigheten och vidtar åtgärder för att stärka sitt skräckinflytande. Om irakierna inte törs lita på amerikanerna gäller det att hålla sig väl med den grupp man tror är den starkaste.

Iraks ambassadör Samir Sumaidaie försöker få kongressen att förstå att trupperna fortfarande behövs i landet:
"Iraks ledare är medvetna om att det är en förändring på gång vilket innebär en reduktion av trupperna. Det är angeläget att förklara att de är mycket oroade"

Under tiden visar undersökningar här hemma att stödet för kriget ökar och att 42 procent nu säger att det var rätt att gå in i Irak.
Goda nyheter passar inte demokraternas planer men det rapporteras att al-Qaeda upplever en inre söndring och att yngre medlemmar är trötta på våldet och är mer villiga att lämna information till amerikanerna.
Man ser också mer samarbete mellan Sunni och Shiite ledare även utanför Anbarprovinsen

Som ett PS kan nämnas att sidan "The Religion of Peace" rapporterar att det förekommit 9000 terroristattacker över hela världen sedan 9/11.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.