09 juli 2007

Ord är betydelsefulla


"Västvärlden står inför ett allvarligt hot från det militanta islam och ett än större hot från vår benägenhet att ignorera eller ändra betydelsen av islamisk fascism. Detta är särskilt påtagligt när vi använder oss av politiskt korrekt terminologi när vi refererar till vår fiende"
Så säger Kathryn Jean Lopez: "We must not be afraid to call the war a war"

I England är man också medveten om att fundamentalister har infiltrerat poliskåren
och det låter ju troligt med tanke på det antal läkare som man inte kunde lita på.
Åtminstone åtta polismän misstänks för att stå i maskopi med extremister däribland al-Qaeda. Några har även gått igenom träningsläger i Pakistan eller Afghanistan. De hålls nu "under uppsikt" men kan inte avskedas eftersom det inte vore politiskt korrekt.

I november förra året avslöjades att en ledande medlem av en extremistgrupp också arbetade i ledarställning vid polisens huvudkontor.

Men det kanske inte har så stor betydelse eftersom det har framkommit att inte en enda polisman i tjänst vid Glasgow flygplatsen var beväpnad. Inte en enda!

Här i United States har media till största delen implementerat Browns taktik att gå på tå runt det radikala islam, vilket är roten till detta krig.

Förra året när gatorna brann i Europa efter de danska karikatyrerna vägrade tex. CNN att visa bilderna av "respekt". Det var synd eftersom det kunde ha tänt en gnista även här och därmed visat CNNs tittare den aggressiva attityden hos de som protesterade.


Just nu är England på väg ut ur Irak och Amerika letar efter en värdig avslutning. Vår säkerhet står på spel och vi måste se verkligheten och sanningen. Vi är i ett krig som startades av militanta islamiska terrorister och vi kan inte ens använda de rätta orden. Om vi inte kan hantera fundamentala fakta på rätt sätt hur ska vi då kunna vinna kriget.

The Jeep Cherokee is removed
Picture: BRI HEPPEL/AFP/Getty Images

2 Kommentarer:

Knute sa...

Det får räcka med blodbad nu, men hur ska man få slut på det? Ska amerikanerna lämna Irak? Då blir det förmodligen värre blodbad, både här och där. Men de kanske borde åka hem ändå? Är det värt att offra amerikanska soldaters liv i ett inferno av inbördeskrig och klanstrider?

Det beror på hur man bedömer risken för en ännu värre konfrontation i framtiden. Om al-Qaida och Hizbollah får egna stater i Irak (med filialer i Kosovo och Venezuela) så blir världen inte precis fredligare.

Berit sa...

Med tanke på hur målinriktade de islamiska terroristerna varit hittills blir det en enorm framgång för dem om USA ger dem fritt fram i Irak.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.