20 juli 2007

Snart slut på biffen, Gott Folk!Kossan kommer snart att stå på listan över utrotningshotade djur.

Det ligger mycket pengar i att hitta på nya, attraktiva sätt att undvika växthusgaser.

I Japan har man nu räknat ut att framställningen av 1 kg. biff producerar lika mycket växthusgaser som bilkörning i 80 kilometer i timmen på en sträcka av 26 mil.
För varje kilo kött vi äter borde vi avstå från bilkörning i ca tre timmar för att hålla en jämn balans.

En annan möjlighet är att släcka en 100 watts lampa och sitta i totalt mörker i tjugo timmar.

De mesta gaserna uppstår när kossan gör sig av med metangasen men mer än två tredjedelar av energin används till att producera och transportera djurfoder.

Vi skulle kunna bli vegetarianer men då kommer vi nog att släppa ifrån oss lika mycket metangas som korna gjorde och vi kommer att konkurrera ännu mera om den gröda som ska användas till bio-bränsle.
Avstår vi fullständigt från bilar kan vi skaffa en oxe och kärra och köra till jobbet och dela maten med öket och kanske unna oss kalops när oxens tid är ute.

Ni tror att jag skämtar men vänta bara.
Trans-fetter är redan förbjudna på vissa ställen; man har kommit med förslag på att lägga extra skatt på "onyttiga" matvaror som socker och fett; det dröjer inte länge förrän vi får ett förslag om att kött bara ska bara tillåtas ett visst antal dagar per månad!

Den allra bästa lösningen är naturligtvis att fullständigt förbjuda människor.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vänsterelementens nya påfund.Tror inte ett skiiit på modehysterin om global warming. För ca tusen år sedan levde bla vikingarna i all välmåga på Grönland, undrar vem faen som körde bil och släppte ut CO2 på den tiden??????

Rekommenderar dig fysikern Per Welanders eminenta sida:

http://myter.speechtime.com/

Anonym sa...

Hej Berit, jag menar, heja Berit, du går från klarhet till klarhet!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.