12 juli 2007

Trägen vinner


Hispanics är en stor väljargrupp så amnesti-frågan kommer snart att sticka upp sitt huvud igen, man letar bara efter en lämplig förklädnad.

Walter Williams, har en förmåga att bena upp ekonomiska/politiska frågor och presentera dem på ett logiskt sätt. Följande är ett rakt på sak-resonemang när det gäller olaglig immigration:

Fråga 1: Borde alla människor i hela världen ha rätt att komma till USA oavsett de lagar vi har som berör immigration?
Om svaret är ja, varför ska vi då överhuvud taget ha pass, visum och green cards? Varför inte skippa medborgarskap och immigrationsmyndigheter?

Om svaret är nej och vi anser att man inte har rätt att komma in i landet utan att följa bestämmelser betyder det då inte att de som ändå tar sig in i landet är kriminella? Om människor begår ett brott ska de bli ställda till svars för det brottet.

Många som försvarar den olagliga invandringen säger att det finns mellan 12 och 20 miljoner olagliga i detta land och att vi omöjligt kan hantera alla fall. Det är säkert sant men är det inte också riktigt att vi inte kan förhindra alla våldtäkter och mord men för den skull ger vi inte upp våra ansträngningar.

Förutom bättre gränsbevakning finns det många självklara steg att ta.
Människor som är här olagligt ska naturligtvis inte ha tillgång till några sociala program som gratis sjukvård, fri skolgång och matkuponger.

USA är en nation byggd av immigranter från hela världen. Den resulterande mosaiken är anledningen till att landet är så framstående. Immigration har alltid varit en fördel och är det fortfarande men gårdagens immigration skiljer sig väsentligt från dagens.

De allra flesta immigranter från förr kom hit på laglig väg.
Eftersom det inte fanns någon socialhjälp visste vi att de måste arbeta för att försörja sig och inte leva på oss andra. De försökte också smälta in, adoptera kulturen och bli amerikaner.

Så är det inte i dag när hispanic- aktivister försöker påtvinga oss sitt språk och sin kultur.
Vid några statliga skolor har man tom. hissat den mexikanska flaggan över den amerikanska. De har annonserat att de tänker ta tillbaka de delar av USA som tidigare varit mexikanska.

1 Kommentarer:

rekordårsbarn sa...

Synd att inte fler kan ta del av denna pedagogiska uppbening av argument för och emot illegal invandring.

Testa att publicera postningen som artikel på sourze.se!

Eller varför inte som insändare i "vanlig tidning". Att du skriver från USA intresserar säkert.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.