29 juli 2007

Vart går Polen?

This is crazy. Varför ska man inte kunna vara kritisk mot islam utan att hamna i samma bås som rasister? Men så är det tyvärr. Det har att göra med Europas trauma efter nazisternas judeutrotning. I Polen är detta extra tydligt.

Visserligen har man en regering som har en negativ inställning till muslimsk invandring och islam, något vi skulle behöva ta efter i vårt land, inte minst deras hälsosamma misstänksamhet mot det nya EU-fördraget som håller på att smygas på oss.

Men samma polska politiker, med dessa vettiga konservativa åsikter, kan man också misstänka för antisemitism. Kanske inte tvillingarna Kaczynski men deras utbildningsminister Roman Giertych. Numera är han tyst om myten om den världsomspännande judiska konspirationen som hans far och farfar odlade, av förklarliga skäl, det finns ju inte många judar kvar i Polen. Det är muslimerna som är hans måltavla.Och det är detta som jag tycker är så olyckligt, att motståndet mot islamiseringen ska ledas av figurer med tvivelaktiga motiv. Men kanske han bara är ärkekatolsk: "Without religion, without the family, without people who protect those family values in Western Europe, we will be replaced by Muslims." International Herald Tribune

Polen är för övrigt fortfarande på många sätt ett judiskt land, judarna lyckades prägla landet så grundligt att man kan tala om en judisk renässans. Det judiska har blivit inne. Inte konstigt med tanke på den ashkenaziska judendomens höga intellektuella standard. Se bara på antalet Nobelpristagare. Hitler måste ha lidit av mindervärdeskomplex. Liksom alla totalitära diktatorer: Stalin skickade tiotals miljoner klyftiga personer till dödslägren, och Pol Pot slaktade alla med glasögon.

För att återgå till inledningsfrågan, man måste inte tycka om invandringen av muslimer bara för att man tycker att förintelsen var bland det hemskaste som hänt i historien. Men det är de strängarna godhetsindustrin spelar på, och muslimerna själva förstås. “Vi ska undvika att muslimerna blir framtidens judar,” ack så rörande, jag har skrivit det förut, det finns minst 1200 miljoner muslimer och bara något tiotal miljoner judar, och för övrigt är judarna fortfarande förföljda av både nazister och islamister.

Herregud, ingen vettig människa tror väl att det kommer att byggas koncentrationsläger i Europa igen, allra minst i Sverige. Men lite naturlig självbevarelsedrift måste vi ha, vi är ett litet folk och jordens befolkning accelererar upp mot sju miljarder, åtta miljarder, nio miljarder, vi måste vara rädda om oss.

Läs gärna Israel i Sverige

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.