25 augusti 2007

All religiositet är inte lika farligPå grund av islam har folk fått avsmak för religion. Inte konstigt att det blivit inne att vara ateist. Så spolas barnet, dvs kristendomen, ut med badvattnet. Men det är stor skillnad på islam och kristendom.

Varför växte demokratin fram just i Europa?

Jesus gjorde avkall på all politisk makt och banade därför vägen för vårt sekulariserade och demokratiska samhälle.

Kai Sørlander skriver i Jyllandsposten:

"För vi vet inte, vad som kommer i stället, om vi aktivt bryter ner den kristendom, som har gödslat jorden för den sekulära demokrati som faktiskt existerar.

Det kan hända att tomrummet fylls av en större irrationalitet."

Tomrummet fylls av ideologier som blandar politik och religion, där ledarna får jättestatyer och dyrkas som gudar och balsameras, som i Sovjetunionen. Eller mer aktuellt, den nazipåverkade islam. Ett sådant Europa vill vi väl inte ha?

Ateister kanske tror att de är rationella, men det är oförnuftigt att vara fientlig mot kristendomen.

Tips dansk-svensk.blogspot.com och universalgeni.wordpress.com

Uppdatering: i Turkiet har Wordpress förbjudits! Är det därför det plötsligt inte går att komma in på wordpress-sidor? Islamistiska hackare i farten?

Kopierat från Google eftersom det inte gick att komma in på sidan wordpress.com/blog/2007/08/19/why-were-blocked-in-turkey/ :

Why We’re Blocked in Turkey: Adnan Oktar « WordPress.com If this is the case that it’s just for one person i don’t see how they could ban wordpress in Turkey. Can someone ban a webpage if it insults someone? ...

10 Kommentarer:

rekordårsbarn sa...

Här lär Conservative Swede inte instämma.:-)

Han är ju The Nietzchean of the North (enligt Lawrence Auster).

Men Charles Murray framhävde kristendomens betydelse i den västerländska civilisationens överlägsenhet på alla plan, läste jag i en recension av "Human Accomplishment":

Steve Sailer tar upp temat kortfattar här:

"[Christianity] was a theology that empowered the individual acting as an individual as no other philosophy or religion had ever done before. The potentially revolutionary message was realized more completely in one part of Christendom, the Catholic West, than in the Orthodox East. The crucial difference was that Roman Catholicism developed a philosophical and artistic humanism typified, and to a great degree engendered, by Thomas Aquinas (1226-1274). Aquinas made the case, eventually adopted by the Church, that human intelligence is a gift from God, and that to apply human intelligence to understanding the world is not an affront to God but is pleasing to him."
Isteve.com:

Knute sa...

Liksom Jesus var greker och romare bra på att skilja mellan tro och förnuft, religion och politik, så det är mycket som spelat in i utvecklingen till ett sekulärt demokratiskt samhälle. Den italienska renässansen på 1400-talet som tillät människor att vara individer. Luther på 1500-talet som aktualiserade Jesus.

Anonym sa...

Nej, der var et servernedbrud hos en WordPress-leverandør i 10 timer i går. Derfor kunne man ikke komme ind. Det var en lokal fejl et sted i USA, der gik ud over hele verden. :mrgreen:

Conservative Swede sa...

Det är ju intressant att ha någon som är så entusiastisk om ens website men ändå fattar så lite. Jag lägger på tok för mycket tid på att försöka reda ut missförstånd, som Political Junkie genererar nya ett efter ett. Det är någon sorts talang. Han bara plockar fram dem ur hatten.

Conservative Swede sa...

För det första skall man komma ihåg att Austers "The Nietzchean of the North" är ett led i hans tarvliga smutskastningskampanj mot mig. Som han fegt har gått in i eftersom han, till skillnad från riktiga män som Baron Bodissey, är dålig på att ta kritik. Political Junkie är den enda som glatt anammat detta (som så mycket annat). Uttrycket avspeglar Austers reduktionism. En typisk reaktion för att slippa hantera jobbig kritik. Precis som killarna på MajorityRights reducerar hela min skrivarinsats till att jag är helt fel ute eftersom jag inte delar deras idé att allt handlar om "vit ras". Nej, jag delar inte deras besatthet av zoologi.

Vidare förespråkar inte Nietzsche ateism. Han skulle istället hålla med Knute, men driva det ett steg till, ännu längre från ateismen och dess tomhet. Nietzsche håller med Knute på varenda punkt i hans argumentation och målsättningar, men skulle helt sakligt påpeka att detta åstadkoms mycket bättre med nationella gudar, istället för kristendomens utländska gud, den gode och universalistiske.


Knute skrev "den nazipåverkade islam". Det där är helt bakvänt, det är tvärt om Nazismen som var inspirerad av Islam.

rekordårsbarn sa...

Tack för tipset om Majority Rights!
Livet leker!

rekordårsbarn sa...

P.S. Inte min tekopp, Majority Rights, alltså. Inverted World däremot är ganska intressant.

rekordårsbarn sa...

P.P.S. Jag tycker "The Nietzchean of the North" var ett slags. . . hedersomnämnande, fast jag misstänker att Auster inspirerades av The Wicked Witch of The East. :-)

Knute sa...

Det finns ett citat av Hitler där han säger att muhammedanismen passar Europa bättre än kristendomen.

Knute sa...

"Jag har förstått att muslimerna betraktar Jesus som något slags profet och att åtminstone vissa av dem (i varje fall på låtsas) inte är helt nöjda med hur man i kristna västländer får göra sig lustig över Jesus. De kanske räknar med att få lite stöd från tokkristna och det kan ju faktiskt lyckas också."

Läst på

http://exilen.eu/showthread.php?tid=491

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.