22 augusti 2007

Att stryka medhårsBBC planerade att sända en episod av en show som kallas "Casualty" men ändrade sig i sista stund eftersom man är rädd att det kommer att uppröra muslimer alltför mycket.
Episoden handlar om att en ung muslimsk kvinna detonerar en bomb i Londons Canary Wharf.
Gud bevare den som förolämpar muslimer, det törs vi inte!

BBCs rådgivande sektor föreslog att man ändrar handlingen så att det i stället visar en extrem djur-rätts-aktivist. Det är säkrare att framställa dem som marodörer.
Meningen med showen är att demonstrera hur utryckningspersonal hanterar olika larmsituationer.
En av medlemmarna säger:"Detta kommer att bli en mycket kontroversiell episod men den är ändå stark och man kan dra självklara slutsatser".
Vem har förresten någonsin hört talas om att muslimer detonerar bomber för att skada civila???
Om dessa idioter hade bestämt vad som skulle produceras på 40-talet hade vi sluppit alla krigsfilmer.

I stället för att titta på när John Wayne stred mot japaner och tyskar kunde vi se på när han slåss mot rymdvarelser och drakar.

Samtidigt kan vi också läsa att engelsmännen är mer misstänksamma mot muslimer än vad amerikaner och andra européer är. Fast 59 procent tror att det är möjligt att vara både muslim och engelsk medborgare tror man ändå att det kommer att bli en ny attack inom det närmaste året.
Frankrike är det land där man är minst oroad över muslimsk invandring. Det senaste terroristattentaten i England och bombningen den 7 juli 2005 har gjort engelsmännen mer misstänksamma och skärpt attityden mot muslimer.

I USA, som har procentuellt färre muslimer än Frankrike, anser 21 procent att de är ett hot och 20 procent att de har för mycket inflytande.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Hej kul att höra av dig igen, Berit! Som alltid på rätt spår. Med kärlig hilsen, som vi siger, Knute

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.