14 augusti 2007

Champagne för allaNu verkar nyheten om demonstrationen i Bryssel ha nått utanför blogospheren.
Man finner att Bryssel, EUs huvudstad mottar mellan 500 och 600 ansökningar om året för demonstrationer i staden. Under de senaste fem åren har endast sex ansökningar i genomsnitt per år nekats tillstånd, bl.a. en ansökning från en kurdisk terroristorganisation.

Att borgmästare Thieleman inte kan garantera säkerheten i staden är förståelig, över hälften av de boende i brysselregionen är av utländsk börd, många från Marocco.
Partie Socialiste (PS) är det största partiet i Bryssel och innehar 17 av de 47 posterna i stadens styrelse. Av dessa 17 medlemmar är 10 stycken muslimer.

Thieleman själv är ateist men han hatar kristna.
Den dag påven John Paul II dog var Thieleman på ett cocktailparty och när nyheten nådde honom bjöd han alla närvarande på champagne.

Så sent som förra veckan hade ingen belgisk tidning nämnt någonting om demonstrationen trots att så många som 20,000 människor annonserat att de tänker resa till Bryssel den 11 september.

En skämt går runt i pressen att Thieleman som fyller år den 11 sept, är rädd att han måste bjuda alla på champagne den dagen och med enbart muslimer i stan är det enkelt men om 20,000 icke-muslimer kommer blir det dyrt.

De Danska-Brittiska-Tyska organisatörerna har skickat in ett överklagande till Belgan Council of State. CoS kan bestämma att tillåta demonstrationen och under tiden kan vi andra skriva under denna online petition.

Thieleman har gjort denna anti-Sharia demonstration till ett stort evenemang , även om bara ett fåtal demonstranter kommer. Pressen kommer att vara där och hela världen kommer att se på.
Thieleman har dessutom gjort det fullt klart att när han förbjuder Europas befolkning att uttrycka sin oro är inte staden längre värdig att vara unionens huvudstad.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Vem är förvånad. Belgien har sedan kriminaliserandet och förbjudandet av Vlams Blook upphört att existera som "demokratisk" stat!

Knute sa...

Vlams Blok bytte namn till Vlams belang och fick förra året 33,5 procent av Antwerpens röster. Partiet påminner en hel del om Sverigedemokraterna, invandringskritiska men inte främlingsfientliga. Många av Antwerpens judar som är rädda för muslimerna röstade på Vlams Belang. Det går alltså inte att beskylla partiet för att ha nazistiska tendenser. Men jag håller med om att olagligförklarandet av föregångaren Vlams Blok var odemokratiskt.

Knute sa...

Vlams Belangs ledare Filip Dewinter: "Because Jewish values are European values! And Jewish civilization is one of the roots of Western civilization. Rome, Greece, Enlightenment, and Jewish-Christian values. Those are the key words of our European civilization."

http://www.tnr.com/doc.mhtml?i=20070122&s=wildman012207

Knute sa...

Hur är det egentligen, socialister och liberaler och gröna, gör de egentligen något för att bekämpa rasismen som frodas i Västvärlden? För närvarande är det muslimerna som står för det mesta rasistiska våldet men det finns tecken på att det håller på att vända. Efter de senaste försöken till terrordåd i London och Glasgow rapporteras om muslimer som råkar illa ut. Socialister, liberaler och gröna är bra på att prata, men att se till att det finns poliser som kan beskydda medborgarna är de dåliga på. Just i fallet Belgien är det särskilt allvarligt eftersom de första pogromerna mot judar sen andra världskriget inträffat där, utförda av muslimska immigranter. Och de etablerade partierna är förblindade av sin anti-sionism.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.