29 augusti 2007

Det fredliga islam


Barn i Irak var tidigare ovanliga i striderna men spelar nu en allt större roll i kidnappningar, dödande och bombningar. Antalet unga pojkar ökar i fånglägren, sedan mars månad från 100 till 800. Under förra månaden var bara 130 icke-irakier fångar jämfört med de 800 barnkrigarna.

General Stone säger att barnen är utmärkta krigare eftersom de är lättare att indoktrinera, inte upplever fara på samma sätt som vuxna och drar inte till sig så mycket uppmärksamhet . De kan tjäna närmare 300 dollar bara genom att placera en bomb på lämpligt ställe. Många barn berättar att deras föräldrar uppmuntrar dem.

Under tiden ojar vi oss både i USA och Europa över att muslimer blir upprörda över tecknade serier och andra bilder. Washington Post stoppade en humoristisk serie om Opus av rädsla för att muslimer skulle ta illa upp. (Vet tyvärr inte vad Opus kallas på svenska men man kan läsa serien här.)
För en vecka sedan var Opus sarkastisk gentemot Jerry Falwell, en avliden kristen ledare och han gör ständiga påhopp på politiker, advokater, fransmän, kvinnor men det är ingen som stoppar dessa inslag.

I ett försök att befrämja relationerna i Afghanistan och ge barnen något att leka med delade USA militär ut fotbollar. Bollarna hade en bild med den Saudiarabiska flaggan samt en trosbekännelse på arabiska. Det visade sig vara alldeles åt skogen oförskämt och USA gör sitt bästa för att förklara att det var ett misstag och att man inte menade att göra någon upprörd.
Att sparka en boll med en korantext på är ytterligt förolämpande.

Det får mig osökt att tänka på andra "bollar" som jag mer än gärna kan tänka mig att sparka!

3 Kommentarer:

Knute sa...

Här kan hela världen rösta i det amerikanska presidentvalet!

http://www.whowouldtheworldelect.com/

"Och det är rätt kul att se hur olika kandidater går i olika länder. Just nu leder till exempel Ron Paul i Egypten..."

Henrik-Alexandersson.se

Av de republikanska kandidaterna verkar överlag Ron Paul ha fått flest röster.

From Sweden with Grief sa...

Barnkrakar, jag saknar ord just nu. Inte handlar det om fred och välvilja om religionen får föräldrar att utsätta sina barn för livsfara!

Knute sa...

Arafat lär ha sagt att palestinska kvinnor ska föda nio barn åt honom som soldater. Det tionde får modern behålla själv.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.