25 augusti 2007

EU-eliten kör blint vidare mot centraliseringEU-eliten verkar inte alls lägga märke till vad som händer på stan där de bor. Det kan bli ett obehagligt uppvaknande, såvida inte de planerar att hela Europa ska bli lika mångkulturellt som Bryssel. Kanske är de så förhärdade, de har ju sitt på det torra.

Med tanke på att EUs värdland Belgien snabbt håller på att falla sönder, är det bråttom att stoppa EU-konstitutionen. Om inte Flandern och Vallonien kan hålla ihop, hur ska Europa kunna det? Belgien är en multinationell stat, själva modellen för Europaunionen.

Efter valet den 10 juni har de flamländska och vallonska partierna misslyckats med att bilda en regeringskoalition. Till detta kommer Bryssels socialistiske borgmästares egendomliga beteende inför den 11 september, årsdagen av attackerna på World Trade Center i New York, då han bjudit in islamister att demonstrera i stället för den av honom förbjudna anti-islamistiska demonstrationen. Han har med andra ord bäddat för bråk.

Konstitutionen måste läggas på hyllan. Den tar ifrån de små länderna makt och centraliserar makten till en ny variant av Sovjetunionen, med politiskt korrekt marxism-islamism som ideologi.

Utlys folkomröstning om EU:s nya statsbygge. DN
The Year of the Jackpot. Gates of Vienna

2 Kommentarer:

Knute sa...

Tiderna ändras. Kanske det gamla har blivit nytt igen. Många EU-anhängare har blivit skeptiska på sistone, däribland jag själv. Det demokratiska underskottet, som jag blundade för när jag röstade ja till EU, börjar bli besvärande. Om man jämför med USA finns där en senat som tar till vara de små staternas intressen, i Europa gör man tvärtom. Unionen får inte bli som Sovjet eller Unionen där det lades ett lock på motsättningarna, som en tryckkokare som exploderade. Den muslimska massinvandringen kan medföra att EU utvecklas till en polisstat. Redan stryps yttrandefriheten genom hatbrottslagstiftning, som muslimska fundamentalister inte är sena att utnyttja för att genomdriva sharialagar.

Knute sa...

Eurokraterna är förstås ivriga att få igenom konstitutionen eller traktaten, eller vad de kallar det. De tycker att det för närvarande går för trögt att få igenom sina otrevliga beslut.

Men nya medlemmar som Polen och Ungern vill inte bli överkörda, vilket de kommer att bli enligt den nya konstitutionen. Samma sak där som här, det var inte detta EU de ville in i. Om man som dem nyss har sluppit ur ett förtryck vill man inte in i ett nytt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.