17 augusti 2007

Gud och Allah


Den katolske biskopen Martinus Muskens i Holland tycker att den bästa lösningen när det gäller att hantera problem mellan kristna och muslimer, är att de kristna börjar kalla Gud för Allah.
Gud bryr sig inte om sådana bagateller som vad vi kallar honom/henne? så jag är övertygad om att det löser alla problem.
Vi bör också ändra namnen på våra kyrkor så att de i fortsättningen heter The Church of Allah.

Tänk om den fredsälskande religionen islam kanske också skulle göra ett försök att närma sig kristendomen, åtminstone halvvägs.
Nästa gång man småpratar efter mötet i moskén har jag förslag till samtalsämnen:


Ta avstånd från koranens uppmaning att antingen döda, förslava eller omvända alla kristna ni träffar på.

Sluta skjuta skolbarn i ryggen så som ni gjorde med de 186 barnen i Beslan.

Sluta kalla judar för grisar och apor.

Kristna anser inte att det är en bra idé att döda de flickor som blir våldtagna. Vi försöker i stället, så gott det går, att trösta och ta hand om våra döttrar och önskar att vi kunde döda våldsverkarna i stället.

Jesus verkar inte ta illa upp om vi publicerar en bild eller två av honom så ni kanske kan lugna ner er lite när det gäller bilder på Mohammed.

I stället för att utnyttja fanatiska självmordsbombarna som dödar era kvinnor och barn se till att de i stället möter de amerikanska soldaterna i öppna ärliga strider.

Med tanke på utvecklingen i Holland förvånar det mig inte om Muskens kanske bara är lite förutseende. Holländarna kommer nog att kalla Gud för Allah om ett tiotal år.

10 Kommentarer:

Varjager sa...

Kallar han sig Kristen????

Yttersta formen av förnedring av sig själv och sin roll.

Anonym sa...

Beslan var Tjetjener och om du tar reda på lite om hur det ser ut i Tjetjenien så får du kanske lite mer nyanser. Sen det där med i ärlig strid? Är det ärligt att splitterbomba folk? Folk krigar med de resurser de har. Finns inga "ärliga" sätt att döda folk.

Knute sa...

Anonym, du har fått allt om bakfoten eller också delar du terroristernas värdegrund.
År 2004 tog tjetjenska maskerade terrorister 1200 personer i gisslan i en skola i Beslan. Detta avskyvärda våld mot barn visar att islamisterna inte skyr några medel som helst.

Anonym sa...

Sätt in Beslan i sitt sammanhang. Visst var det fruktansvärt men mer fruktansvärt är den ryska arméns härjningar i Tjetjenien. Sen är alla tjetjener inte muslimer. Din retorik att antingen är man med dig eller mot dig luktar bushretorik.

Knute sa...

Beslan visar hur depraverad den moderna islamiska terrorn är. Innan de dödades nekades de fängslade barnen vatten att dricka. Går det att rättfärdiga? Putins misstag i Tjetjenien kan inte rättfärdiga att oskyldiga barn dödas. Beslan visar vilket dödligt gift islam är.

Anonym sa...

Putin har dödat många mer barn och kvinnor i sitt krig mot Tjetjenien. Är det rättfärdigat?

Knute sa...

Ryssarnas obeskrivliga grymheter i Tjetjenien var förstås inte rätt på något sätt. Just nu verkar det emellertid lugnt efter att de satt in en diktator, tjetjenen Ramzan Kadyrov.

Berit sa...

Jag, Berit, är på resande fot och har inte haft tillfälle att läsa anonyms kommentarer förrän nu. Håller med om att människor i krig tar till alla de resurser som finns tillgängliga. Även om så är fallet kan jag lägga "moraliska" aspekter på den taktik man använder sig av och tycka att självmordsbombare och guerillastridande som avsiktligt dödar civila krigar mindre "ärligt" än de soldater som försöker stoppa dem.
Att Putin är en despot ursäktar dock inte de avskyvärda handlingar som islamska terrorister utför när de skonings och avsiktligt mördar barn. Vad skulle du säga och amerikanerna använder sig av samma taktik?

Anonym sa...

Splitterbomber mot civila är väl samma sak? Vad skiljer mördandet av kvinnor och barn oavsett om det är sanktioner, bombplan, automatgevär eller självmordsbombare? Tjetjenienkriget är inte något "muslimskt". Det är rövarband mot rövarband, en massa rasism och kall hämnd.

Knute sa...

Om det är muslimskt eller inte så är det i alla fall okristligt. Saknar du moral, anonym?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.