05 augusti 2007

Hatbrottsjour överbelastadAtt likställa kritik mot homosexuella och mot islam är absurt, eftersom islamisterna är de som är bland de mest hatiska mot homosexuella. Med andra ord faller de homosexuella själva i den grop de grävt, lagstiftningen som skulle skydda dem, genom att det främst är islamisterna som kommer att utnyttja hatbrottslagen.

"Bögar och muslimer som slåss är redan ett faktum i Köpenhamn. Eller ja, muslimer som ligger i bakhåll utanför gayklubbar i väntan på villebråd är ett faktum." Kommentar av Erik Hellsborn på
sdblogg.

”Hatbrottet leder till åsiktspolis. Det nya juridiska begreppet hatbrott innebär att polis och åklagare tvingas utreda gärningsmannens åsikter om till exempel homosexualitet och islam. Hatbrottet handlar ytterst om politisk korrekthet och hotar demokratins grunder."
SvD

På bloggen
Östra Ölands fria horisont skriver Medlem Sv. klubben en både roande och oroande kommentar om hatbrott:

"Vi svenskar, representerade av svenska myndigheter, som hatar oss svenskar, har inrättat en HATBROTTSJOUR. Plötsligt strömmar anmälningarna in. Svenskarna HATAR och HATAR. Kränkningarna är otaliga. Och för var och en ska höga kränkningsskadestånd betalas ut.

SvD 30 juli 2007:

Stockholmspolisens hatbrottsjour har sedan starten i juni fått över 80 ärenden att utreda.

- Vi är överbelastade och hinner inte med alla anmälningar, säger Annika Lindahl, projektledare för Citypolisens hatbrottsgrupp.

Totalt ägnar sig fem personer på Citypolisen åt att utreda hatbrott - i semestertider ännu färre.

- Tanken var att utredarna skulle åka ut och utreda hatbrotten på plats, men med den nuvarande arbetsbelastningen är det inte möjligt, säger Annika Lindahl.

Hon kommer nu att vända sig till länspolismästaren i Stockholm med en begäran om utökade resurser och fler utredare. Det berättade hon på måndagen när hon - i samband med att Pridefestivalen i Stockholm drog igång - deltog i ett seminarium om hatbrott tillsammans med företrädare från bland annat RFSL, kyrkan och rättsväsendet.

Hatbrottsjouren kommer successivt att byggas ut till fler polisdistrikt än bara Citypolisen till att så småningom bli länsomfattande. Närmast på tur står Södertörns och Västerorts polisdistrikt. På sikt kommer även polismyndigheter i övriga delar av landet att starta hatbrottsjourer.

Från och med den 13 februari sker registreringen av hatbrott mer systematiskt hos Stockholmspolisen. När utredarna fyller i en polisrapport öppnar sig ett så kallat pop up-fönster med frågan: "Kan detta vara ett brott som är religionsfientligt, främlingsfientligt eller homofobiskt?" Frågan måste besvaras för att kunna gå vidare med rapporten.

-Vi blev överraskade av hur många fall som faktiskt visade sig vara hatbrott, säger Annika Lindahl.

Här nämns länspolismästaren. Fröken Götblad, med andra ord. Hon, som infört den nya polisbilen med texten AINA. Samt, enligt nätet, inte bara invigningstalade på förra Pride-festivalen utan också gick omkring på Pride varje dag, iförd full uniform. Hon, som förbjuder demonstrationer med klädsel, som kan liknas vid uniform, utom i Pride-sammanhang, när en stor del av Stockholms poliskår är välkommen att delta i Pride-tåget, iförda skattebetalade tjänsteuniformer.

Nå, vad säger hon. Hon säger helt enkelt, att hatbrottsjouren är bra, att om den är överbelastad, så ska den tilldelas mer resurser. Och om resurserna inte räcker, så ska den tilldelas ännu mer resurser. I sista hand ska hela Stockholms läns polisdistrikt avvecklas och omvandlas till en hatbrottsjour."


4 Kommentarer:

Anonym sa...

Hat,kärlek,sorg och glädje är alla känslor. Ingen kan förbjuda någon att känna.

Humle säger: snart.........

Anonym sa...

Var der nogen der sagde......CUBIC.....?

Vigilius Hafniensis

Knute sa...

Vigilius Hafniensis, syftar du på filmen CUBIC (Equilibrium)?
I framtidslandet Libria råder enkla lagar. Visar du känslor åker du i fängelse och tar du inte din medicin blir du avrättad. Regeringen har eliminerat krig genom att eliminera känslor.

Knute sa...

Den 3 februari 1953 sade Churchill: "Problem kommer att uppstå om för många färgade invandrar. Skall vi skapa oss själva rasproblem i Storbritannien? På grund av invandrare som lockas av välfärdsstaten? Den allmänna opinionen kommer inte att tolerera det, när invandringen överskridit en viss gräns."

Churchill hade tjänstgjort i Indien, Afrika och Karibien, så han hade en god inblick i andra kulturer och folkslag. Mot bakgrund av Englands och Europas invandringsproblem, framstår Churchill åter som en profet.

poticallyincorrect

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.