06 augusti 2007

Kör bil till affären

Hur vansinnigt kommer det att bli innan vi inser att hur vi än vänder oss har vi ändan bak. som min mormor brukade säga?

Nu är det utrett och klart att det är bättre för vår miljö om vi kör bil till affären i stället för att gå.
Matproduktionen är så energikrävande att vi utvecklar mer koldioxid från att producera den energi som åtgår för promenaden än om vi åker bil samma sträcka.
Att motionera och sedan kanske äta lite mera mat är inte bra för atmosfären. Att äta mindre och åka mer är bättre. Allra bäst är att sitta i soffan och stänga av TVn.

Organisk biff är sämre för miljön eftersom organiska kossor släpper ut mer metangas.

Vanliga gammaldags blöjor är lika skadliga som engångsblöjor. Den plats de tar i sopbergen uppvägs av det tvättmedel, vatten och energi som åtgår för att tvätta.

Dieseltåg i England förorenar mer än SUVs. "Om bara tio eller färre personer åker tåg vore det bättre att ge dem var sin Land Rover och säga till dem att köra ."

Att bränna trä i stället för att återanvända det är bättre.

Organiska mjölkkor producerar mindre mjölk än de "allätande" korna så deras metanutsläpp är högre per liter.

Om man bor i England och installerar en "grön" glödlampa och sedan äter två påsar importerade grönsaker är energiförtjänsten nollställd.

Träd betraktas som skydd mot den globala uppvärmningen men nu har tyska vetenskapsmän upptäckt att de är stora producenter av metangas.

Artikeln nämner inte ens sopsortering och återanvändning för vilket det åtgår mycket mer energi än vad man får tillbaka i besparingar. Det är enbart återanvändning av aluminiumburkar som kan ursäktas, men människor känner sig så duktiga när de sorterar sopor att det också är av betydelse.

I morgon startar jag min 6000 miles resa tur och retur över den amerikanska kontinenten så det kommer att bli lite glesare mellan inläggen på denna sida.
Inte kommer jag att promenera heller utan köra dieselbil, men jag har legat på soffan länge och sparat ihop carbon offsets.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett bra inlägg,och ha en trevlig resa med många och fina minnen.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.