23 augusti 2007

Malmö


Running into the forest

"Vår gamla ovän Hizb-ut-Tahrir
fortsätter sin stadiga tillväxt i
Köpenhamn, men lyckas inte riktigt
få fotfäste på svenska sidan."

Berättar
Jihad i Malmö

"Internationellt satsar man mer och
mer på ungdomsinriktade rekryterings-
metoder: egna hip-hop band, filmbolag,
jihadkläder, armband med självlysande budskap..."

The Khalifate is Way Cool i Köpenhamn men inte i Malmö. Vad kan det bero på? Det samstämmiga omdömet jag fått från ungdomar jag diskuterat med är att den svenska repressiva toleransen är så effektiv så att inte ens den mest förhärdade muhammedan kan låta bli att bli snäll. Kanske ni har rätt i alla fall, Reinfeldt, Sahlin och polischef Göta, och sen lite norsk
knivterapi därtill.

Nej ni har inte rätt, och inte heller mina ungdomliga sagesmän. Just nu kanske ni lyckas klientelisera och indoktrinera alla som kommer till Sverige men jag tror inte ni har personal till det. Det finns gränser för hur många svenskar som är intresserade av att arbeta i den svenska invandringsindustrin, Världens Största Socialbyrå.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Ta bara skolan, hur länge orkar den. Även barn med muslimsk trosbekännelse tar ju intryck av läraren när han lirar Hoola Bandoola, men nu börjar ju den där världsfrälsgenerationen gå i pension. Nothing to get hung about? I just disagree. Nutidens lärare blev anställda under sossen Göran Perssons premisser, där fanns det inte ett spår av 68 att söka, bara jantelag. Samma fenomen i hela Västvärlden som drömmer sig tillbaka till Beatles' Strawberry Fields Forever.

Jag blir allt mer benägen att söka förklaringen i människors intelligens. Skolan tar inte hand om begåvningarna, de har det tråkigt och börjar spela poker i stället. Återgå till realskolan, sortera ungarn redan när de är 10 är, utan att spola olika utvägar för begåvningsreserven. Komvux är viktigt, och har alltid funnits även om det bytt namn många gånger. Förr i tiden kunde barnen gå till en mer teoretisk klass hela tiden, både efter femte, sjätte, sjunde klass. Sen fanns det fyraårigt gymnasium efter åttan, bara en sån sak som att ta bort den möjligheten för den nyfikna brådmogna studiebegåvningarna var totalt idiotisk. Jag idiotförklarar inte socialdemokraterna, idiot betyder ju att man är totalt idiotisk i alla avseenden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.