28 augusti 2007

Mera om Irak

I söndags enades ledare för Shiite, Sunni och Kurder efter en omröstning om viktiga lagar. Man ser detta som en möjlighet till ett nationellt samarbete mellan Iraks olika grupper. Al-Maliki visade sig i irakisk TV tillsammans med de andra ledarna för att understryka allvaret i samarbetet.

Dessa ledare säger att de lättat på sanktionerna mot tidigare medlemmar av Saddams parti. Enighet har också nåtts när det gäller provinsiella val samt frigivandet av fångar som ännu inte dömts. De har dessutom lagt fram ett förslag till en oljelag som ska beslutas av parlamentet.

Al-Malaki är inte särskilt glad åt vissa demokrater som vill ha honom avskedad.

"Vissa amerikanska politiker ser Irak som en av deras egna byar, tex. Hillary Clinton och Carl Levin. De bör visa lite sunt förnuft"
Både Bush och ambassadör Crocker har sagt att de är "frustrerade" eller besvikna" över al-Maliki men de har åtminstone inte yrkat på hans avgång.
Om al-Malaki inte får ordning på förhållandena så att vi kan se en anda av samarbete kommer fler och fler amerikaner att undra över varför vi gör så stora uppoffringar och det är fullt förståeligt.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.