04 augusti 2007

Någon som är förvånad?

The Party of European Socialists (PES) med Margot Wallström som vice-ordförande är en grupp som representerar 214 medlemmar från European Parliament och kommer från 33 socialistiska partier.
Eftersom Islam nu är en europeisk religion måste man hitta sätta att bekämpa islamofobi.

Fördomar mot islam och muslimer, som gör att de ibland refereras till som "the enemy within" av människor inom höger-falangen, har varit på uppåtgående sedan september 11. Dessa fördomar har ökat efter de al-Qaeda-inspirerade attackerna den 11 mars i Spanien och 7 juli i England.

Ytterligare ett bakslag kom med publikationen av de danska bilderna och påvens publicerade uttalande om islams "våldsamma natur". Påven ursäktade sig senare men hans uttalande hade redan ökat ilskan.

PES har nu kommit fram till att vi måste lyssna till de 20 miljoner europeiska muslimerna och försöka förstå deras problem och lägga fram lösningar för att lindra deras missförhållanden. Med andra ord.. vi måste ta reda på vad de vill ha och ge det till dem.

En saudi-vän översatte en gång ett arabiskt ordspråk för mig och det lyder som följer. "Om du tillåter kamelen att stoppa in nosen i ditt tält har du snart hela kamelen därinne"

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.