08 augusti 2007

Ny avlyssningslag


President Bush har nyligen skrivit under en ny avlyssningslag som presenterades för honom av en Demokratisk kongress.

När det framkom för några år sedan att Homeland Security ägnade sig åt avlyssning av telefonsamtal mellan misstänkta terrorister protesterade demokraterna hej vilt och ansåg att det skulle man inte få göra.

Enligt FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) kunde man avlyssna telefonsamtal och kolla e-mails om man fått tillstånd av domstol men den nya lagen gör att det inte är nödvändigt.
Den ene av de inblandade i en konversation med utlandet måste dock vara misstänkt för USA-fientlig aktivitet.
Om en terrorist- misstänkt doktor i England ringer till en kollega här i USA är det i allas intresse att säkerhetspolisen kan ta del av den konversationen.

Under utredningen av e-mail adresser bland de inblandade i de senaste bombattentaten i England har man också hittat uppgifter om nya hot mot amerikanska ambassader liknande attackerna i Kenya och Tanzania 1998.

Det är intressant att se att i artikeln i NewYork Times nämner man inte orden terrorist, muslim eller islam en enda gång.

Islamisk terrorism är anledningen till att denna nya lag kom tillstånd. Man misstänker att det finns tusentals al-Qaeda och andra islamiska terroristsympatisörer i landet och att det av någon underlig anledning är vettigt att lyssna på vad de har att säga. Inte heller nämner Times att de människor som avlyssnas här på amerika-sidan för det allra mesta inte är amerikanska medborgare.
Allt detta med avlyssning har varit en sådan stor sak för Bush-hatarna och nu har han skrivit under en lag som föreslagits av demokrater. Undrar hur länge det dröjer innan de lågstående demokratiska politikerna försöker skylla ifrån sig och "glömma" sin egen roll i det nya beslutet.

1 Kommentarer:

rekordårsbarn sa...

Rimlig avlyssning, men "Bushhatarna"! Jag skulle inte vilja kalla mig "Bushhatare", men jag är präktigt föraktfull visavi mannen och alla andra i hans administration plus alla demokrater - i alla fall de som röstade för McCains-Kennedys invandringslag.

Bush liksom alla etablissemangspolitiker i väst tillhör vad Sam Francis kallade "Quisling Lobbyn" genom sin globalism och sin invandringsliberalism.

Får man skriva så utan att hamna på en lista över säkerhetsrisker hos hemliga polisen?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.