26 augusti 2007

Om Irak


Vi bombarderas ständigt med siffror över det antal amerikanska soldater som varje dag dödas i Irak. Varje gång det händer är det en enorm tragedi men det är också en del av det pris vi betalar för vår frihet.
Som jämförelse kan sägas att fler amerikaner dör utomlands i bilolyckor varje dag!
Det har varit så gott som omöjligt att hitta siffror över hur många terrorister som dödas men i ett tal häromdagen yttrade president Bush följande (översättning)

"Våra trupper i Irak strider emot de extrema och radikala och mördare över hela landet. Våra trupper har dödat och tillfånga tagit i genomsnitt mer än 1500 al Qaeda terrorister och andra extremister varje månad sedan januari detta år".
Han sade också att den irakiska befolkningen gör enorma uppoffringar för att säkerställa tryggheten i landet och för att inte låta amerikanerna bära hela bördan.

USA general Richard Sherlock varnar för att den kommande månaden, Ramadan, kommer att bli våldsam.
Antalet våldsdåd i Irak har minskat och är nu det lägsta det varit sedan juni år 2006 men under de senaste åren har Ramadan alltid varit den blodigaste.

Eftersom General Petraeus kommer att avlägga sin rapport kan vi misstänka att fienden kommer att öka sina ansträngningar både när det gäller sensationella attacker och antalet skadade för att sabotera rapporten så mycket som möjligt.
Många amerikanska demokrater ser fram emot detta i tron att det kommer att öka deras väljarstöd.

Under tiden kan vi läsa om hur en irakisk man offrade sitt eget liv för att rädda fyra amerikanska soldater och att när Clinton påstår att han gav order om att döda Osama bin Laden var det naturligtvis en lögn. Men det hade vi ju väntat oss...det verkar ligga i familjen.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Blasfemiska fotbollar

"De søger alle midler til at blive fornærmede, disse psykopatiske muslimer:

Det amerikanske millitær er kommet galt afsted i det syd-østlige Afghanistan, fortæller BBC. I et forsøg på at glæde de lokale børn kastede amerikanske tropper fodbolde fra en helikopter ned til børnene. Uheldigvis var fodboldene prydet med flag fra en lang række af verdens nationer, deriblandt Saudi-Arabien. Og da det saudiske flag indeholder en inskription med den såkaldte shahada, den muslimske trosbekendelse, har det medført kraftig kritik fra lokale religiøse og politiske ledere.

"At have et vers fra Koranen på noget, du sparker til med din fod, vil være en fornærmelse i alle muslimske lande i verden," udtaler det afghanske parlamentsmedlem Mirwais Yasini.

Gudfaderbevares. Giv mig sådan en forbold, og jeg vil gladeligt sparke den til den er slidt op!"

http://danskmening.blogspot.com/2007/08/mere-muslimsk-fornrmelse.html

Knute sa...

Läs dagens Dick Erixon om DAGENS NYHETERS HISTORIEFÖRFALSKNING OM IRAK: http://www.erixon.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.