29 augusti 2007

För att hamna i riksdagen gäller hjärndödskriterietVad har vi för riksdagsmän egentligen, som inte förstår hur viktig tryckfrihet och yttrandefrihet är? En SIFO-undersökning visar att majoriteten av dem:

- tycker att enskilda polisers meddelarfrihet ska begränsas. För närvarande innebär Sveriges yttrandefrihet att de oftast kan tala med media om efterforskningar utan att behöva var rädda för disciplinära åtgärder.

- tycker att det bör införas en lag som begränsar medias möjlighet att bevaka kända personer. Tidningar ska tvingas att begära tillstånd när de publicerar foton av kändisar.

- vill införa regler om ekonomiskt förtal så att företag och organisationer skall kunna kräva medierna på skadestånd.

- tycker att det är bra att media inte kommer åt pass- och körkortsbilder.

- tycker att tidningar inte ska publicera namn och foton av brottsmisstänkta innan de är dömda. Redan en frivillig praxis som svenska tidningar följer.

- vill att sexistisk reklam ska förbjudas. Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande reklam sköter detta för närvarande.

Majoriteten av riksdagsledamöterna verkar således ha ett klent begrepp om vad som är frihet och demokrati.

Som tur är kommer många av dem att ersättas med sverigedemokrater i nästa val. Varför? Ja, regeringsalliansen representerar inte längre borgarna, och socialdemokraterna inte längre arbetarna. Tiderna har ändrats men det har inte de etablerade partierna märkt. De har inte många medlemmar kvar, det är bara det statliga partistödet som håller dem uppe. De har blivit säljinriktade för att locka väljare, och därför likriktade.

"Rimligtvis närmar sig den tidpunkt då detta korthus – om man får kalla det så – faller samman." Carin Stenström i Skånska Dagbladet

Men kanske inte riksdagen bryr sig om yttrandefrihet. Säkrast att hålla folket i okunnighet om misskötsel och svek, det senaste att vi inte får rösta om EUs nya konstitution. När den blir genomförd får vi inflytande i förhållande till folkmängden. Sveriges befolkning är 9,1 miljoner av EU:s 490 miljoner. Det innebär att riksdagen får inflytande över mindre än 2 procent av besluten. Just nu tas ungefär hälften av besluten i Stockholm och hälften i Bryssel. Riksdagen avskaffar sig själv!

Tidningsutgivarna: Ny SIFO-undersökning
The Local: 'Limit press freedom' say Swedish MPs

Stort tips-tack till Snaphanen Steen

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.