19 augusti 2007

Töntbloggare bekräftar att svenskarna har blivit galnaDet är tragikomiskt att läsa bloggarna som kommenterar Göran Skyttes ledare i Svenska Dagbladet, "Har svenskarna blivit galna." Bloggarna bekräftar hans tes om det absurda i att folk håller på sossarna nu när den nya borgerliga regeringen börjar få styr på tingen. "Svenskarna borde göra vågen, men en förkrossande majoritet väljer att istället sympatisera med den rödgröna röra som kokade ihop det tidigare eländet."

Hittills finns det 20 bloggar som länkar till artikeln och de flesta bekräftar vad Skytte säger. De avspeglar ett pinsamt inskränkt och provinsiellt debattklimat. Är det något slags Stockholmssyndrom? Har folk tagits som gisslan av de sossar och vänster och gröna som i årtionden vanskött Sverige?

Snaphanen Steen skriver:

"Intressant paradox Göran Skytte reser här. Även om man stöter på en del kunniga svenskar (naturligtvis), som skriver på nätet, är många påfallande omogna och naiva. Det är en demokratisk apati, populism och indolens, som står i skärande kontrast till de möjligheter som finns att informera sig och kvalificera debatten. Utbildningarna och medierna får ta sin stora del av ansvaret."

En sak missade emellertid Skytte: att den borgerliga alliansen för samma invandringspolitik som den tidigare regeringen. Även här visar sig den svenska trygghetsnarkomanin. I stället för att vända sig till alternativet, Sverigedemokraterna, kastar man sig i famnen på den förrädiska vänster som släppte invandringen fri. Men innan nästa val har folk genomskådat Sahlin & Ohly & Co.Ledarkombo Reinfeldt och Åkesson?

15 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv: töntbloggare!

Anonym sa...

Villka råttor dom är Svd! Jag försökte att trycka på eran blogglänk i Svd, men icke sa nicke! Det bara plingade och var omöjligt att komma inn på den. Utan att man fick gå in den vanliga vägen till denna mycket objektiva och utmärkta bloggsida.

Sokrates sa...

Du hade en viktig poäng i det här inlägget, men den drunknade i sista stycket där du med besked målade in dig i ett hörn och satte dumstruten på med uppenbar stolthet.

SD är inget politiskt alternativ. Tror du det är du, om möjligt, än mer naiv än vårt lands (olyckligt höga koncentration av) vänstertomtar.

Steen sa...

Hej Knute,

Du har selvfølgelig ret. Skytte skriver dete:

Det är sossarna som har skapat det dåliga samhället, segregationen, förorterna, arbetslösheten, utanförskapet, bidragsberoendet, skoleländet.

men undgår behændigt at nævne at Borgerne er lige så uansvarlige mht. indvandringen (og også var det i Westerberg-Friggebo´s tid).

Roland Huntford skriver et sted (1972) om svensk sprog og tænkning, at selv DER er socialdemokratiet trængt så grundigt ind, at borgerlige ikke længere har deres eget sprog.

Jeg tolkede Skytte lidt i den retning.

mvh Steen

Knute sa...

Sokrates,

Sverigedemokraterna KAN bli ett alternativ om de lyckas få de 600 dugliga politiker som behövs för att fylla alla platser de kommer att få i nästa val. Detta vet de etablerade partierna och det är därför de låter Afa trakassera SD-politiker.

Jag har själv varit verksam i Folkpartiet Liberalerna och skulle gärna ge mig in i politiken igen, om jag sluppe få en yxa i ytterdörren eller min sambo kidnappad.

Jag hoppas verkligen för demokratins skull att SD lyckas få tillräckligt många modiga att ställa upp.

Anonym sa...

Göran Skytte är ju numera så insnöad, att inte ens den värsta växthuseffekt skulle kunna få honom startklar på riktigt. Han är i ett så sorgligt skick, att man nästan tycker synd om honom. Kan vi inte göra ett undantag i principen, att alla ska jobba tills de stupar och förtidspensionera det stackars vraket?

Knute sa...

Anonym,

jag har ingen aning om hur insnöad Skytte är, men det han skriver är vettigt, vilket du bekräftar, fast det fattar du nog inte själv.

rekordårsbarn sa...

Hm. Varför denna ambivalens/empati visavi Alliansen och Reinfeldt?

Glömt att regering och riksdag tiger om vänstervåldet mot Sd
och därmed förverkat all trovärdighet som demokrater?

Glömt att Reinfeldt är lika oikofob som Mona? Att han åkte till Ronna och sade att det "ursvenska är blott barbari"?
Skulle han säga "det urafrikanska är blott barbari" eller "det ursyrianska är blott barbari"? Skulle han ens kalla hedersmord eller könsstympningar för det? (Frågorna retoriska.)

Tyvärr är Sd politiskt ganska korkade, och det finns nog inte lösning på det. Jag röstade visserligen på dem i senaste valet och kommer att göra det igen, men
saknar kritik från dem mot feminismen och den bristande rättssäkerheten.

De är helt enkelt inte särskilt sofistikerade, och det är inte svensken i gemen heller. Snarare visar svensken extrem politisk omognad, mer så än danskar och norrmän samt amerikaner.

Min far visade en vanlig dumhet när han 2006 röstade på M i stället för Sd (som han röstade på 2002) med argumentet, att en röst på Sd vore bortkastad och att det var nödvändigt att få bort sossarna.
Tror många borgerliga invandringskritiker resonerar likadant.

Efteråt bad han om ursäkt och lovade att aldrig göra om det!

Knute sa...

Sverige förtjänar bättre politiker. Samtliga politiska ungdomsförbund, utom Sverigedemokraternas, verkar gå i flock, ängsligt sneglande på varandra, rädda för att inte vara tillräckligt politiskt korrekta. De flesta är evighetsstudenter som aldrig slutfört sina studier eller jobbat. Och dessa myglande osjälvständiga jubelidioter ska vi i framtiden anförtro Sveriges skattkista.

Knute sa...

Till alla svenska töntbloggare och töntpolitiker, i synnerhet veganer och djurrättsaktivister osv.

Ännu sätter jag stort hopp till er politiker, ännu ställer jag stora krav. Ännu ber jag er om hjälp, vi är många som ber er om hjälp.

Våga följa ert samvete, våga vara språkrör. Var meningen med miljörörelsen att den skulle bli ett språkrör för Palestinagrupperna?

Okej, det blir inte bättre miljö på jorden när folk krigar och spränger bomber, då struntar de i miljön och vill bara ha förstörelse. Så det är en politisk fråga. Blir det mer eller mindre fred med eller utan staten Israel? Svara på det.

Anonym sa...

Jodå, jag fattar. JAG skriver ingen töntblogg. JAG kastar inte sten ...

Anonym sa...

Att sverigedemokraternas ungdomspolitiker inte går i flock säger sig självt. De är inte tillräckligt många för att bilda en flock, och måtte de inte bli det heller.

Anonym sa...

Jag tycker ni har fel, låt även de töntbloggare som ni anser dem vara, vara ifred för era epitet. En mycket vanlig sjuka i bla Sverige är att olika företeelser förlöjligas tex mod, lojalitet och liknande företeelser. Låt för alla glödsvedda alla skriiva, bemöt sakinnehållet men håll käft om tönteri och liknande epitet.

Knute sa...

Ove & Co, verkligen!

Anonym sa...

Tack Knute för en saklig kommentar.
Problemet med undervisningen i dag och sedan åtminstone 40 år tillbaka i Europa och synnerligen i Sverige är att, man lär sig problematisera självklarheter. Detta görs till den milda grad att människor som arbetar för att försörja den utbildade "eliten" blir förvirrade av snicksnacket och tror att de enkla förhållandena är komplicerade och svåra att förstå. Jag förordar att enkla förhållanden beskrivs i enkla ord.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.