25 september 2007

Ahmadinejad och Columbia


Ahmadinejad ifrågasatte den officiella versionen av attacken den 11 september och försvarade rätten att betvivla Holocaust under en spänd frågestund vid Columbia University.
Columbias president, professor Lee Bollinger, introducerade Irans ledare och kallade honom en futtig och grym diktator och ansåg att han visade prov på en fanatisk inställning, eftersom han vill utrota Israel samt att förnekandet av Holocaust enbart lurar de obildade och okunniga.

Bollinger ställde ett flertal frågor under presentationen, frågor som han inte trodde att Ahmedinejad skulle ge ärliga svar på, men att låta bli att svara var också svar nog.

"Kommer du att försöka utplåna oss också?"
"Kan du förklara varför Iran krigar "genom ombud" i Irak genom att stödja terroristgrupper att förse guerillakrigare med vapen och pengar."
"Varför avrättar ni homosexuella i Iran?"
"Varför vägrar du att följa FN-avtalet du skrivit under angående kärnkraft?"
Naturligtvis besvarade Ahmedinejad inte dessa frågor utan hängav sig som väntat åt att klaga över hur förfärlig Bush är och att Iran är en fredsälskande nation som är vän med judarna, vilket möttes med buanden från studenterna. Han påpekade också att det var oartigt att ifrågasätta hans inställning innan han ens presenterat sin litania.

Frågan om avrättning av homosexuella avklarades genom att Ahmedinejd förnekade att det finns homosexuella i Iran.
"Vi har inte detta fenomen i Iran. Jag vet inte vem som sagt det"

Det beror kanske på att han avrättat alla?

Universitetet har fått mycket kritik för att de inbjudit denne man men försvarar sig med att man vill låta alla sidor komma till tals sa att åhörarna kan bilda sig en egen uppfattning.

Vad som förvånar mig i allt detta är inte Ahmedinejads svar eller hans agiterade uppträdandet utan i stället skärpan i President Bollingers frågor.

Columbia University är liksom så många andra läroanstalter känt för sin socialistiska/kommunistiska agenda. Helt oväntat ställer Bollinger frågot som skulle ha hedrat vilket Republikan och Bush-älskare som helst.

Börjar socialisterna dra öronen åt sig?

KNUTES kommentar: USA:s vicepresident Richard Cheney har länge varit skeptisk mot att diplomati hjälper med Iran. Enligt obekräftade uppgifter från en före detta rådgivare vill han att Israel, inte USA, ska slå till mot Iran först.

Om det inte bara är skvaller - är det för att USA är lamslaget av "fredsduvorna" i det Demokratiska Partiet som Cheney ser denna utväg? Jag tillåter mig att citera Berit: "En pucko i Theran deklarerar öppet att han har för avsikt att förinta Israel och Väst är fullständigt förlamat. Förutsägelse: Det första atombombsmolnet kommer att visa sig inom de närmaste fem åren." Cheney kanske inte är så fel ute ändå.

The Washington Post , Den obekväma sanningen

5 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Berits undran om förnekandet av existensen av homosexuella i Iran kan bero på att Ahmadinejad tror sig ha avrättat alla fick mig att dra på munnen.

Knute sa...

Så Ahmadinejad var hedersgäst på ett amerikanskt universitet. Hmm.

Knute sa...

Angående tidningarnas skriverier om att Cheney en tid övervägde att provocera fram militära attacker mellan Iran och Israel för att ge USA en förevändning att angripa Iran. Deras VINKLING är fel, de är främst ute efter att svartmåla USA.

Cheney är ingen konspiratör, i själva verket är både han och Bush, och även Sarkozy i Frankrike, mycket öppna med att när Irans atombomb börjar bli ett faktum, då blir det krig.

Knute sa...

Bollinger fick in en uppercut och en hård höger på Ahmadinejad:

"Today I feel all the weight of the modern civilized world yearning to express the revulsion at what you stand for. I only wish I could do better."

Anonym sa...

Hellre att låta honom komma till tals än att ge den amerikanska pressen propagandamonopol. "Ondskan har landat" är en väldigt obalanserad tidningsrubrik till och med för New York Post, även om det kanske är en lek med "the Eagle has landed".

Båda länderna vinner på ökad polemik mellan sig, båda för ett krig som överskyler de inrikesproblem som finns och båda har Gud/Allah på sin sida. Det mest deprimerande är väl att lika många står maktlösa att göra något på vardera sidan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.